Ελούντα: Τριμερής σύνοδος – Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

0

Όλα φαίνεται να είναι έτοιμα στην Ελούντα όπου θα πραγματοποιηθεί αύριο η 6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται από χθες στο σημείο και πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους, πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται τόσο εντός όσο και εκτός του ξενοδοχείου ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου πραγματοποιούνται συσκέψεις επί συσκέψεων για τα μέτρα που θα ληφθούν.

Η περιοχή αύριο θα θυμίζει… αστακό καθώς θα φτάσουν στην Ελούντα οι τρεις ηγέτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον πρωθυπουργό, Αλέξης Τσίπρα θα συνοδεύουν: ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ομογένειας, Τέρενς Κουίκ, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης και ο Υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού έχει ως εξής:

10:00 – 11:00 Διμερείς συναντήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

11:30: Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

11:50: Τριμερείς διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

13:05 Yπογραφή Συμφωνίας και Μνημονίων Συνεργασίας.

13:15 Κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, και τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ

13:45: Γεύμα εργασίας των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου