ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Ελούντα | Σύμβαση για την ενίσχυση της γεωαρχαιολογικής έρευνας

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Με στόχο την ενίσχυση της γεωαρχαιλογικής έρευνας που πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά, από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, αποτυπώνοντας τεκμήρια της βυθισμένης πόλης του αρχαίου Ολούντος και της επικράτειάς της, στον κόλπο της Ελούντας, αλλά και την διάχυση των πληροφοριών στο ευρύ κοινό, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων προχωρούν στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, όπως έγινε γνωστό κατά την συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, με τον υπεύθυνο των ερευνών της Εφορείας, Δρ Θεοτόκη Θεοδούλου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, η περιοχή της Ελούντας, όπως και άλλες περιοχές του νησιού ή της Ελλάδας, αποτελούν γόνιμα εδάφη με τεράστιο υποθαλάσσιο πλούτο, που με το πέρασμα του χρόνου, μπορεί ν΄ αναδείξουν μέχρι και την δημιουργία επισκέψεων για το κοινό υποθαλάσσιων αρχαιολογικών χώρων. Ευελπιστούμε σύντομα να υπάρξει η δυνατότητα ώστε οι πολίτες να γνωρίσουν την αρχαία πόλη, τα ευρήματα της  (βυθισμένα κτιριακά συγκροτήματα, αρχαίους δρόμους κ.α), ν΄ αξιοποιηθεί ο χώρος των Αλυκών – ως ένα υπαίθριο Μουσείο, όπου ο κάθε επισκέπτης με την βοήθεια της τεχνολογίας (τρισδιάστατες απεικονίσεις )να μπορεί να περιηγηθεί στην αρχαία βυθισμένη πόλη.

“ΧΡΥΣΟΣ

Εξ άλλου, όπως έκανε γνωστό, ο Δρ Θεοδούλου «η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, σε στενή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου,με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΙΑΤΟΠΟ, θα υλοποιήσουν εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας μέχρι το 2022, προσβάσιμη από τις ηλεκτρονικές συσκευές των επισκεπτών, με στόχο την ανάδειξη και προβολή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στην προσπάθεια εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος.

Να σημειώσουμε ότι οι έρευνες της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, επικεντρώνονται φέτος στις Αλυκές της Ελούντας, ενώ τ΄ αποτελέσματα των ερευνών καθώς και αυτά των προηγούμενων χρόνων, θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοτικό Κατάστημα Ελούντας, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ

“IN_AND_OUT

Στην συνάντηση από τον Δήμο Αγίου Νικολάου, συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Χάρης Αλεξάκης, οι   οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Μαρία Χανιωτάκη και κ. Γιάννης Ανδρουλάκης και  συνεργάτης και ιδρυτικό μέλος της Βιβλιοθήκης “Μανώλη Φουντουλάκη” κ. Γιώργος Μαυρικάκης.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button