ΚΡΗΤΗ

Ελούντα, Πλάκα: Εντοπίστηκαν πυρομαχικά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον βυθό της θάλασσας

Τουλάχιστον 10 βλήματα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή της Πλάκας στην Ελούντα, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου εντόπισε ένας ιδιώτης, κατά τη διάρκεια του μπάνιου του στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πυρομαχικά εντοπίστηκαν σε βάθος δύο μέτρων, σε βραχώδες σημείο.

caffeine adv2020b

Από τις έρευνες του Λιμενικού Σώματος διαπιστώθηκε ότι παρουσίαζαν αλλοιώσεις.

Το σημείο αποκλείστηκε από δυνάμεις του Λιμενικού, ενώ αναμένεται άμεσα κλιμάκιο για την απομάκρυνση των πυρομαχικών.

neratzoulis neo

Η ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής Αγίου Νικολάου:

«Ενημερώθηκε, το πρωί της Τρίτης, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, για εντοπισμό από ιδιώτη, δέκα (10) περίπου παλαιών πυρομαχικών Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (βλημάτων) μήκους περίπου 0,3 μέτρου έκαστος, σε βάθος 1,5-2,00 μέτρων, σε βραχώδη βυθό, πλησίον περιοχής ”ΠΛΑΚΑ” Ελούντας του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ορισμένα από τα ανωτέρω πυρομαχικά παρουσιάζουν αλλοιώσεις, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την απομάκρυνσή τους».

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button