Τετάρτη, 21 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΕλούντα: Εγκρίθηκε η χωροθέτηση της μαρίνας Elounda Hills

Ελούντα: Εγκρίθηκε η χωροθέτηση της μαρίνας Elounda Hills

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Πράσινο φως για τη μαρίνα Elounda Hills με χρήσεις για ξενοδοχείο, καταστήματα & πεδίο προσέγγισης ελικοπτέρων. Mε κοινή απόφαση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη εγκρίθηκε η χωροθέτηση της μαρίνας Elounda Hills στην περιοχή Πλευρά Ελούντας στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης.

Η μαρίνα θα έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 202 σκαφών.  Η χερσαία ζώνη της μαρίνας διαμορφώνεται κατά μήκος του θαλασσίου μετώπου και καταλαμβάνει την παράκτια ζώνη από την οριογραμμή παραλίας μέχρι τη σημερινή ακτογραμμή (αιγιαλός) επιφάνειας 28.540 m2 , καθώς και θαλάσσιο χώρο που επιχώνεται επιφάνειας 14.776 m2 . Στο βορειοανατολικό τμήμα της μαρίνας, θα διαμορφωθεί λιμενική εγκατάσταση πρόσδεσης και εξυπηρέτησης super-yachts, η οποία περιλαμβάνει κατάλληλα διατεταγμένα μόνιμα αγκυροβόλια και προστατευμένο από τον καιρό μέτωπο για την εξυπηρέτηση της από/επιβίβασης από τα tender των σκαφών, καθώς και παραλιακή διαμόρφωση για περίπατο και αναψυχή. Η πρόσδεση των σκαφών στη λιμενική εγκατάσταση πρόσδεσης θα γίνει με πλωτά ναύδετα.

mechanical adv 2021

Στη χερσαία ζώνη της μαρίνας ορίζονται 3 οικοδομικά τετράγωνα και συγκεκριμένα:

apostolakis adv 2

-Το πρώτο οικοδομικό τετράγωνο καταλαμβάνει το βορειοανατολικό τμήμα της χερσαίας ζώνης, όπου διαμορφώνεται ο πυρήνας της μαρίνας δηλαδή το διοικητικό και λειτουργικό της κέντρο. Το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο συγκεντρώνει χρήσεις όπως κτίριο διοίκησης, λιμεναρχείο, τελωνείο, ιατρείο, πύργο ελέγχου, φυλάκιο εισόδου, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, καταστήματα, χώρους υγιεινής – αποδυτήρια, αποθήκες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, ξενοδοχείο – ξενώνα, υδροθεραπευτήριο (spa), χώρο παροχής ιατρικής φροντίδας, ναΐσκο, χώρο προσωπικού, κολυμβητικές δεξαμενές, υπαίθριοι πολιτιστικοί χώροι, χώροι στάθμευσης, σταθμό καυσίμων και παραλαβής καταλοίπων από τα σκάφη και Η/Μ εγκαταστάσεις. Επίσης, περιλαμβάνει τη κύρια οδό πρόσβασης στη μαρίνα, καθώς και εκτάσεις φυσικού ανάγλυφου.

– Το δεύτερο οικοδομικό τετράγωνο εκτείνεται στο μεσαίο τμήμα της μαρίνας, όπου διαμορφώνεται μία εστία με κτιριακές υποδομές για την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα σκάφη, τους επισκέπτες της μαρίνας και το κοινό. Το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο περιλαμβάνει φυλάκιο εισόδου, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, καταστήματα, χώρους υγιεινής – αποδυτήρια, αποθήκες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώρο προσωπικού, κολυμβητικές δεξαμενές, χώρους στάθμευσης και Η/Μ εγκαταστάσεις.

-Το τρίτο οικοδομικό τετράγωνο καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα της μαρίνας, όπου διαμορφώνεται μία δεύτερη εστία με κτιριακές υποδομές για την εξυπηρέτηση των επιβαινόντων στα σκάφη, τους επισκέπτες της μαρίνας και το κοινό. Το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο περιλαμβάνει φυλάκιο εισόδου, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, καταστήματα, χώρους υγιεινής – αποδυτήρια, αποθήκες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, χώρο προσωπικού, κολυμβητικές δεξαμενές, χώρους στάθμευσης και Η/Μ εγκαταστάσεις.

Στην εκτός οικοδομικών τετραγώνων επιφάνεια της μαρίνας (συμπεριλαμβανομένης της ζώνης αιγιαλού και παραλίας) επιτρέπεται η κατασκευή οικίσκων για τη στέγαση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αποθηκών, στεγάστρων, περγκόλων, κολυμβητικών δεξαμενών, σταθμού καυσίμων και παραλαβής καταλοίπων από τα σκάφη, πεδίου προσγείωσης/απογείωσης ελικοπτέρου και ζώνης εξυπηρέτησης σκαφών.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble