ΚΡΗΤΗ

Ελούντα: Ανάπλαση της πλατείας και χωροταξικό

Την Τρίτη το απόγευμα συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ελούντας. Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο κ. Ιωάννης Δρακωνάκης και συζητήθηκαν η μελέτη ανάπλασης της Ελούντας και το χωροταξικό. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Νικολάου κ. Σταύρος Σπανουδάκης και ο υποδιοικητής της Τροχαίας Αγ. Νικολάου κ. Μανώλης Φιλανδαράκης.

Μεταξύ άλλων το σώμα εκλήθη να εκφράσει άποψη για την κυκλοφοριακή και αρχιτεκτονική προμελέτη της Μελέτης Ανάπλασης Πλατείας Σχίσματος Ελούντας.

Διατυπώθηκε η άποψη ότι στην Πλατεία Ελούντας θα πρέπει να δημιουργηθεί ελεύθερη, πλάτους 2,5- 3 μ. ζώνη κίνησης πεζών, η οποία θα ξεκινά από την οικοδομική γραμμή κάθε κτιρίου μέχρι τη ζώνη τοποθέτησης των τραπεζοκαθισμάτων.

Ανάμεσα στις προτάσεις για ένταξη στο χωροταξικό -του οποίου η διαβούλευση βρίσκεται σε εξέλιξη- περιλαμβάνονται: η βελτίωση των δρόμων Ελούντας- Νικηθιανού και Ελούντας- Πλάκας, η ανάπλαση της Πλατείας Ελούντας -καθώς αποτελεί την πύλη εισόδου της Σπιναλόγκας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τον ελλιμενισμό των σκαφών, η ανάπτυξη της Κολοκύθας σαν ζώνης οικιστικής και τουριστικής, με συγκεκριμένους όρους δόμησης.Ανατολή

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close