Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Elounda Hills: Λίγο πριν την εκκίνηση της μεγάλης επένδυσης των 410 εκατ. ευρώ

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Λίγο πιο κοντά στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα Elounda Hills, που σχεδιάζει η εταιρεία Mirum Hellas στον κόλπο Μιραμπέλου στην Κρήτη, αποτελώντας επένδυση ύψους 409 εκατ. ευρώ.

Μετά τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, απαιτείται η έγκριση της μελέτης πολεοδόμησης και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), προκειμένου το έργο να τεθεί στο στάδιο της έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Σύμφωνα με το ΕΣΧΑΣΕ, στο παραθεριστικό συγκρότημα δεν προβλέπεται η υλοποίηση εγκαταστάσεων γκολφ, ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίων είναι 10,75 μ. και μειώνεται σε 7,5 μ. για κατοικίες που βρίσκονται σε απόσταση 30 μ. από τη γραμμή αιγιαλού.

Το project έχει μέγιστο επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης 0,2, ενώ η συνολική δόμηση η οποία εφαρμόζεται σε όλη τη ζώνη ανέρχεται σε 135.176,95 τ.μ., με μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη μέχρι 50%. Σύμφωνα ακόμη, με το Π.Δ., θα πρέπει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ανάπτυξης να είναι περιορισμένο, ενώ οι αδόμητες εκτάσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως ενιαίο οικοσύστημα.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Σημειώνεται ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης συνεδρίασε στις 9 Οκτωβρίου, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκου Μαντζούφα, και ακολούθησε σε χρόνο-ρεκόρ η έγκριση του ΣτΕ και η υπογραφή του Π.Δ., όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς.

Το έργο

Zuper Service

Μετά τη δημοσίευση του ΕΣΧΑΣΕ σε ΦΕΚ, εκτιμάται ότι το Elounda Hills θα μπορούσε να τεθεί στη φάση της κατασκευής μέσα στη φετινή χρονιά. Η ανάπτυξη, σε τμήμα έκτασης 840 στρεμμάτων που έχει προέλθει από τη συνένωση επιμέρους ιδιοκτησιών, χωρίζεται σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ) και αντιστοιχεί σε δομήσιμη επιφάνεια 130.000 τ.μ.

Η Mirum Hellas σχεδιάζει να υλοποιήσει εκτός από ξενοδοχείο, πέντε αστέρων και 200 κλινών, και περισσότερες από 340 παραθεριστικές κατοικίες, οι οποίες θα βγουν στην αγορά σε τιμές από 250.000 ευρώ έως 2 εκατ. ευρώ.

Τμήμα ακόμη, της επένδυσης αποτελούν 17 υπερπολυτελείς βίλες 400-450 τ.μ., που έχουν, ήδη, κατασκευαστεί και διατίθενται από 2 έως 11 εκατ. ευρώ καθεμία.

Εκτός από τις 17 νεόδμητες βίλες, τμήμα της επένδυσης αποτελεί το ξενοδοχείο Ακρωτήριο, που θα επαναλειτουργήσει υπό τη διαχείριση του brand Aria Hotels. Θα περιλαμβάνει 16 VIP σουίτες, αποτελώντας επένδυση ύψους 1,5-2 εκατ. ευρώ. Όπως και η βίλα Κούνδουρου που προϋπήρχε στην έκταση και έχει αγοραστεί από την Mirum Hellas.

Η μαρίνα

Το θέρετρο θα περιλαμβάνει και μία μαρίνα, η οποία θα εκτείνεται σε 123 στρέμματα θαλάσσιας επιφάνειας και θα καταλαμβάνει χερσαία ζώνη 43 στρεμμάτων, με την μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση να ανέρχεται σε 8.100 τ.μ. Θα διαθέτει λιμενική εγκατάσταση πρόσδεσης και εξυπηρέτησης super – yachts, ενώ προβλέπεται η υλοποίηση ζώνης περιπάτου και αναψυχής. Συνολικά, η μαρίνα του Elounda Hills θα αποτελείται από 202 θέσεις ελλιμενισμού από τις οποίες θα είναι 64 μόνιμες και 138 εποχικές.

Η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κτήριο γραφείων διοίκησης, πύργο ελέγχου, φυλάκια εισόδου, ξενοδοχείο, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, αναψυκτήρια, υπαίθριο χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ελικοδρόμιο.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button