Κρήτη

Elounda Hills: Ισως η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στη χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία

Μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην χώρα μας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, μέσω της ένταξης της στο νόμο fast track. Πρόκειται για το project Elouda Hills της κοινοπραξίας Mirum Hellas στην οποία συμμετέχουν κατά κύριο λόγο ρώσικα κεφάλαια και το οποίο προβλέπει την δημιουργία πολυτελούς θέρετρου στην Ελούντα της Κρήτης.

Το project περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων, μαρίνας, καταστημάτων, αθλητικών κέντρων και πάρκων αναψυχής. Η αγορά των εκτάσεων πραγματοποιήθηκε από το 2007 έως το 2009, από την εταιρεία, η οποία έκτοτε προωθεί τις εγκρίσεις για το φιλόδοξο σχέδιο έχοντας ξεκινήσει, σε πρώτη φάση, την κατασκευή ενός συγκροτήματος 17 πολυτελών κατοικιών γνωστού στην Ελούντα ως Tsifliki Villas.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το «Elounda Hills» περιλαμβάνει την ανάπτυξη περίπου 375 πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων, τριών ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 730 κλινών, μαρίνας, καταστημάτων, πάρκων, κέντρων ευεξίας, εστιατορίων, καφέ, μπαρ, αθλητικών κέντρων και πάρκων αναψυχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση του project τοποθετείται μέσα σε οκτώ χρόνια από την έναρξη κατασκευής του.  Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ και τα χρήματα θα καλυφθούν από ίδια συμμετοχή των επενδυτών αλλά και από τραπεζικό δανεισμό. Η έκταση των 840 στρεμμάτων χωρίζεται σε έξι τμήματα και η συνολική δόμηση του ανέρχεται στα 163.000 τ.μ.


Στο πρώτο τμήματα του έργου, με την επωνυμία «Τsifliki Villas» θα κατασκευαστούν 15 τουριστικές κατοικίες υψηλών προδιαγραφών, μέσης επιφάνειας 500 τ.μ. έκαστη και λοιπές κτιριακές υποδομές εξυπηρέτησης του κοινού, επιφάνειας περίπου 2.300 τ.μ., που θα δημιουργήσουν μια ενιαία οικιστική ζώνη του τουριστικού παραθεριστικού χωριού. Στο παράκτιο μέτωπο προβλέπεται η δημιουργία beach bar – cafe, παιδικής χαράς, καθώς και ξύλινες εξέδρες και προβλήτες.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Στο δεύτερο κομμάτι, τα «Ελληνικά», θα κατασκευαστούν 65 κατοικίες των 80 τ.μ., 100 κατοικίες των 130 τ.μ., 100 βίλες των 190 τ.μ., 50 βίλες των 250 τ.μ., 28 βίλες των 400 τ.μ., δύο ξενοδοχεία συνολικού εμβαδού 24.000 τ.μ., εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, κλαμπ, γραφεία, καταστήματα, ελικοδρόμιο, μαρίνα δυναμικότητας ελλιμενισμού έως 200 σκαφών αναψυχής, εκκλησία, αμφιθεάτρο, θερινό σινεμά, βοτανικό κήπο, αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα αγγλικό σχολείο, ένα κέντρο για παιδιά, ένα ίδρυμα τεχνών, ένα ιατρικό κέντρο και τρία κέντρα πρώτων βοηθειών.

Στην τρίτη χωρική ενότητα, με την ονομασία «Κούνδουρος», στόχος είναι να αναδειχθεί ο υπάρχων κτιριακός πλούτος: η βίλα Κούνδουρου, επιφάνειας περίπου 804 τ.μ., που αποτελεί ορόσημο για την περιοχή, η οποία και θα ανακατασκευαστεί. Το τέταρτο τμήμα, με το όνομα «Ακρωτήρι», προβλέπεται η πλήρης ανακαίνιση των υπαρχόντων κατοικιών καθώς και εκτεταμένες παρεμβάσεις στο περιβάλλοντα χώρο.  Στο πέμπτο τμήμα, το «Μικρό Βαθύ» διατηρούνται οι υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις Seasons Villas και Christina Villas, συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ. Τέλος στην έκτη ενότητα, το «Βαθύ», θα δημιουργηθούν ξενοδοχεία, τουριστικές κατοικίες και εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button