Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Elounda Hills: Ισως η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στη χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην χώρα μας παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, μέσω της ένταξης της στο νόμο fast track. Πρόκειται για το project Elouda Hills της κοινοπραξίας Mirum Hellas στην οποία συμμετέχουν κατά κύριο λόγο ρώσικα κεφάλαια και το οποίο προβλέπει την δημιουργία πολυτελούς θέρετρου στην Ελούντα της Κρήτης.

Το project περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων, μαρίνας, καταστημάτων, αθλητικών κέντρων και πάρκων αναψυχής. Η αγορά των εκτάσεων πραγματοποιήθηκε από το 2007 έως το 2009, από την εταιρεία, η οποία έκτοτε προωθεί τις εγκρίσεις για το φιλόδοξο σχέδιο έχοντας ξεκινήσει, σε πρώτη φάση, την κατασκευή ενός συγκροτήματος 17 πολυτελών κατοικιών γνωστού στην Ελούντα ως Tsifliki Villas.

“IN_AND_OUT

Το «Elounda Hills» περιλαμβάνει την ανάπτυξη περίπου 375 πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων, τριών ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 730 κλινών, μαρίνας, καταστημάτων, πάρκων, κέντρων ευεξίας, εστιατορίων, καφέ, μπαρ, αθλητικών κέντρων και πάρκων αναψυχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση του project τοποθετείται μέσα σε οκτώ χρόνια από την έναρξη κατασκευής του.  Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ και τα χρήματα θα καλυφθούν από ίδια συμμετοχή των επενδυτών αλλά και από τραπεζικό δανεισμό. Η έκταση των 840 στρεμμάτων χωρίζεται σε έξι τμήματα και η συνολική δόμηση του ανέρχεται στα 163.000 τ.μ.

Mechanical Solutions

Στο πρώτο τμήματα του έργου, με την επωνυμία «Τsifliki Villas» θα κατασκευαστούν 15 τουριστικές κατοικίες υψηλών προδιαγραφών, μέσης επιφάνειας 500 τ.μ. έκαστη και λοιπές κτιριακές υποδομές εξυπηρέτησης του κοινού, επιφάνειας περίπου 2.300 τ.μ., που θα δημιουργήσουν μια ενιαία οικιστική ζώνη του τουριστικού παραθεριστικού χωριού. Στο παράκτιο μέτωπο προβλέπεται η δημιουργία beach bar – cafe, παιδικής χαράς, καθώς και ξύλινες εξέδρες και προβλήτες.

Στο δεύτερο κομμάτι, τα «Ελληνικά», θα κατασκευαστούν 65 κατοικίες των 80 τ.μ., 100 κατοικίες των 130 τ.μ., 100 βίλες των 190 τ.μ., 50 βίλες των 250 τ.μ., 28 βίλες των 400 τ.μ., δύο ξενοδοχεία συνολικού εμβαδού 24.000 τ.μ., εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, κλαμπ, γραφεία, καταστήματα, ελικοδρόμιο, μαρίνα δυναμικότητας ελλιμενισμού έως 200 σκαφών αναψυχής, εκκλησία, αμφιθεάτρο, θερινό σινεμά, βοτανικό κήπο, αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα αγγλικό σχολείο, ένα κέντρο για παιδιά, ένα ίδρυμα τεχνών, ένα ιατρικό κέντρο και τρία κέντρα πρώτων βοηθειών.

Στην τρίτη χωρική ενότητα, με την ονομασία «Κούνδουρος», στόχος είναι να αναδειχθεί ο υπάρχων κτιριακός πλούτος: η βίλα Κούνδουρου, επιφάνειας περίπου 804 τ.μ., που αποτελεί ορόσημο για την περιοχή, η οποία και θα ανακατασκευαστεί. Το τέταρτο τμήμα, με το όνομα «Ακρωτήρι», προβλέπεται η πλήρης ανακαίνιση των υπαρχόντων κατοικιών καθώς και εκτεταμένες παρεμβάσεις στο περιβάλλοντα χώρο.  Στο πέμπτο τμήμα, το «Μικρό Βαθύ» διατηρούνται οι υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις Seasons Villas και Christina Villas, συνολικής επιφάνειας 1.500 τ.μ. Τέλος στην έκτη ενότητα, το «Βαθύ», θα δημιουργηθούν ξενοδοχεία, τουριστικές κατοικίες και εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button