Πέμπτη, 22 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΕλαφονήσι | Απίστευτες εικόνες λόγω άμπωτης

Ελαφονήσι | Απίστευτες εικόνες λόγω άμπωτης

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Και στο Ελαφονήσι εμφανίστηκε το φαινόμενο της άμπωτης, μετά την παραλία της Αμμουδάρας.

Το φαινόμενο οφείλεται σε συγκεκριμένες μετεωρολογικές συνθήκες, ενώ το θαλάσσιο νερό επανέρχεται στην κανονική του έκταση σταδιακά.

mechanical adv 2021

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Δεσποτάκη, που τράβηξε εντυπωσιακά βίντεο και φωτογραφίες, η θάλασσα στο Ελαφονήσι έχει υποχωρήσει περίπου 35 εκατοστά.

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με τον γεωλόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Χαράλαμπο Φασουλά, πρόκειται για «ένα φαινόμενο που εμφανίζεται σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο», αυτή την εποχή και δεν έχει καμία σχέση με τους σεισμούς.

«Αυτή την περίοδο έχουμε ευθυγράμμιση πλανητών και εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα παλίρροιας, αυτό ρίχνει την στάθμη της θάλασσας για αρκετές μέρες. Πρόκειται για ένα ετήσιο φαινόμενο.

Η κατάσταση έχει ενισχυθεί από την υψηλή ατμοσφαιρική πίεση που έχουμε αυτό το διάστημα στην Ανατολική Μεσόγειο. Το πολύ υψηλό βαρομετρικό πιέζει ακόμα πιο χαμηλά την στάθμη της θάλασσας και τα φαινόμενα συνδυάζονται», τόνισε ο κ. Φασουλάς.

Ο κ. Φασουλάς, δεν αποκλείει ρόλο να έπαιξε και ο ισχυρός σεισμός στη Νέα Ζηλανδία, αφού «τέτοιες σεισμικές δονήσεις έχει βρεθεί ότι μεταμορφώνουν το σχήμα της γης, που πάλλεται λίγο», οπότε ενίσχυσε το φαινόμενο.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble