ΚΡΗΤΗ

Εγκρίθηκε η βρετανική επένδυση στο Κάβο Σίδερο

Οι δύο πρώτες επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ, που θα υλοποιηθούν με την έκδοση Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ), είναι οι ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ και Kilada Hills. Τα σχέδια προεδρικού διατάγματος των δύο επενδύσεων εγκρίθηκαν από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

«Σήμερα ολοκληρώνεται, εμπρόθεσμα και με επιτυχία, η σημαντικότερη αδειοδοτική διαδικασία για δύο στρατηγικές  επενδύσεις πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο, συνολικού ύψους επτακοσίων εκατομμυρίων ευρώ (700.000.000 ευρώ), δήλωσε ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Πέτρος Σελέκος, τονίζοντας ότι οι συναρμόδιες κυβερνητικές και διοικητικές μονάδες δημιουργούν «πρωτόγνωρο και  ελκυστικό διοικητικό προηγούμενο για τις επόμενες στρατηγικές επενδύσεις, οι οποίες  θα προωθηθούν, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».

caffeine adv2020b

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece κ. Στέφανος Ησαΐαςεπισήμανε ότι «σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου οι δύο αυτές στρατηγικές επενδύσεις να προχωρήσουν στο στάδιο της υλοποίησής τους. Πρόκειται για επενδύσεις οι οποίες θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της χώρας και θα δημιουργήσουν αθροιστικά περί τις 1.800 μόνιμες θέσεις εργασίας. Είναι σημαντικό ότι ο συνολικός προϋπολογισμός ύψους 700 εκατ. ευρώ αφορά κεφάλαια που προέρχονται από το εξωτερικό». Και πρόσθεσε ότι «η έκδοση των δύο αυτών πρώτων Προεδρικών Διαταγμάτων θα δώσει την απαραίτητη ώθηση σε μία σειρά στρατηγικών αναπτύξεων που βρίσκονται στον προθάλαμο της διαδικασίας στο Enterprise Greece».

Επένδυση «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ»

neratzoulis neo

Η επένδυση «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ», ύψους 267,7 εκατ. ευρώ αφορά στην τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση «Χερσόνησος Σίδερο» του Νομού Λασιθίου. Η ανάπτυξη περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και βοηθητικών υποδομών. Φορέας της επένδυσης είναι η Βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc, ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Η επένδυση «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ» σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη διεθνείς προδιαγραφές ανάπτυξης υψηλού επιπέδου τουριστικών θέρετρων. Υιοθετεί την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και ενσωματώνει πρότυπες τεχνικές βιοκλιματικού σχεδιασμού, αειφορικής διαχείρισης φυσικών πόρων και προβλέπει συστήματα περιβαλλοντικής προστασίας.  Η επένδυση αναμένεται να επιφέρει σημαντικές θετικές επιδράσεις στην κοινωνία και την οικονομία, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Ειδικότερα, αναμένεται να δημιουργηθούν 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ θα συμβάλλει στην παράταση της τουριστικής περιόδου της περιοχής καθώς το τουριστικό θέρετρο θα λειτουργεί σε 12μηνη βάση.

Candia News

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button