Macrame-Voulisma
Karnagians Toyland - Jumbo Ποτηράκι

BOX Cafe
ΚΡΗΤΗ

Χερσόνησος: Εγκαινιάστηκε το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο στον Καρτερό

GMG

SKALA

LE DELICE Γραφανάκη Καίτη Kosa

Πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα τα εγκαίνια του μεγάλου και υπερσύγχρονου Κέντρου Παράκτιων Αθλημάτων, του Karteros Beach Sports Center, εγκατάσταση που συμπληρώνει ιδανικά τις υπάρχουσες υποδομές του Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου.

Με την παρουσία χιλιάδων θεατών εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο την Δευτέρα 13 Ιουνίου, όπου από αύριο (14/06) θα φιλοξενήσει τα Παγκόσμια πρωταθλήματα Χάντμπολ στην Αμμο.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ευλόγησε τις εγκαταστάσεις παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που είχε την ιδέα αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου, ενόψει των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023»

Πρόκειται για την εγκατάσταση που από αύριο, 14 Ιουνίου και έως τις 26 του μήνα,  θα «χτυπά» η καρδιά του Παγκόσμιου Χάντμπολ, με τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Το «Karteros Beach Sports Center» πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και θα διεξαχθούν σε τρία κορτ αγώνες, καθώς και ένα προθερμαντήριο και θα αποτελούν πόλο έλξης για ακόμα περισσότερες διοργανώσεις παράκτιων αθλημάτων.

Συμπληρώνονται από βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, ντουζιέρες, ιατρείο, χώρο για έλεγχο ντόπινγκ, γραφεία διοίκησης, χώροι συνεντεύξεων, συναντήσεων και εργασίας δημοσιογράφων, προσωρινές εγκαταστάσεις τουαλετών κλπ), ενώ έχει αλλάξει και αναβαθμιστεί σημαντικά η εικόνα της περιοχής με τη διαμόρφωση των περιβάλλοντων χώρων (ασφαλτόστρωση δρόμων, πάρκινγκ, σήμανση κ.ά.)

Zuper Service

Ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:

«Με όραμα, πίστη, έμπνευση και συνεργασία, καταφέραμε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού να πετύχουμε σημαντικούς στόχους που είχαμε θέση εξ αρχής βασισμένοι σε ένα στοχευμένο σχέδιο για τον αθλητισμό της χώρας. Η Ελλάδα διαθέτει πλέον, εδώ στο Ηράκλειο τις πρώτες Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις.
Η πόλη μας γίνεται περιζήτητος προορισμός για αθλητικό τουρισμό και πέραν όσων διοργανώσεων ήδη φιλοξενήθηκαν, εκκινούν από αύριο τα 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball (Εφήβων – Νεανίδων, Ανδρών – Γυναικών, 14-26 Ιουνίου), με 64 Εθνικές Ομάδες, από 33 χώρες και των 5 ηπείρων. Η Κρήτη πρωτοπορεί, η Ελλάδα αλλάζει! Πάμε μπροστά με όχημα τον αθλητισμό.Στα 3 χρόνια θητείας μας στο Υφυπουργείο Αθλητισμού κινηθήκαμε σε βασικούς άξονες:

 • Τις αθλητικές μεταρρυθμίσεις,
 • Την αθλητική εξωστρέφεια
 • Τον αθλητικό Τουρισμό
 • Την Υγιεινή – Κρητική Διατροφή

Μέσα σε 3 χρόνια αναπτύξαμε:

 • Τα Μητρώα Αθλητικών Σωματείων, «Πέλοπας», «Χίλων», Προπονητών
 • Μεριμνήσαμε για αντιπροσωπευτικότερες διοικήσεις στις Ομοσπονδίες,
 • Συστήσαμε την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων
 • Αναβαθμίσαμε τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ)
 • Εξασφαλίσαμε μόνιμη χρηματοδότηση για σωματεία και αθλητές από την φορολογία των κερδών του Στοιχήματος.
 • Παράλληλα δώσαμε προτεραιότητα στη δημιουργία, την αναβάθμιση και την ανάπτυξη των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, ζωντανεύοντας εγκαταστάσεις που εδώ και χρόνια ρήμαζαν.

Επανακτήσαμε την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας διοργανώνοντας:

 • Τη Γενική Συνέλευση όλων των Ολυμπιακών Επιτροπών του κόσμου,
 • Το Ράλλυ Ακρόπολις
 • Τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρος Ελλάδας,
 • Τους εορτασμούς των 90 χρόνων FIBA

Και διργανώνουμε Παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώσεις:

 • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Άρσης Βαρών
 • Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball, Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών.
 • 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες του 2023,

Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα σημαντικό κομμάτι του μεγάλου οράματος που έχουμε για τον Αθλητισμό στην χώρα μας, το πρώτο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο για Παράκτια Αθλήματα «Karteros Beach Sports Center». Ακολουθεί η υλοποίηση της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο Λίντο, το Ναυταθλητικό Κέντρο στο ΟΛΗ, και τα Νεώρια.  Καταφέραμε ένα χρόνο πριν από τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και μέσα σε 3 μήνες να έχουμε αυτή την καταπληκτική εγκατάσταση. Θα ήθελα γι’ αυτόν τον άθλο να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν να είμαστε απολύτων έγκαιροι στον προγραμματισμό μας».

Την εκδήλωση των εγκαινίων του Karteros Beach Sports Center άνοιξε ο Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν οι: Στέλιος Αγγελούδης (Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), Γιώργος Καπελλάκης (Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής), Σταύρος Αρναουτάκης (Περιφερειάρχης Κρήτης), Βασίλης Λαμπρινός (Δήμαρχος Ηρακλείου), Μενέλαος Μποκέας (Δήμαρχος Μαλεβιζίου), Γιάννης Σέγκος (Δήμαρχος Χερσονήσου), Νίκος Νταμπακάκης (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 3ων, Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023»), Τζιαμπιέρο Μάσι (Πρόεδρος Επιτροπής Beach Handball της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης).

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος, υποστήριξε: «Εδώ αγαπητέ Υφυπουργέ, Λευτέρη Αυγενάκη, φτιάξετε ένα παλάτι αθλητισμού και πολιτισμού. Ένα παλάτι για τον λαό της Ελλάδας και της Κρήτης, για τη νεολαία μας.

Τιμάει εσάς τον ίδιο αυτή η προσπάθεια. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, και όπως βλέπετε ήρθα με την… ομάδα μου! Όσο περίμενα να ξεκινήσει η εκδήλωση παρακολούθησα το σποτάκι σας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και σκέφτηκα πως και εσείς, όπως και εμείς, επιτελείτε -με τον δικό σας τρόπο- μια άλλου είδους ιεραποστολή!

Με αγάπη στον άνθρωπο κάνετε ό,τι και εμείς, προς τούτο αξίζετε τα δικά μας αμέτρητα… likes! Θερμά σας ευχαριστώ γι’ αυτό που εσείς προσφέρετε στον τόπο μας και στην παγκοσμιότητα, που βλέπω σημαίες τόσων χωρών, αθλητές από όλον τον κόσμο που εδώ σε αυτό το αθλητικό κέντρο θα κερδίσουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται, ανθρωπιά, πολιτισμό, κρητική φιλοξενία. Αγαπητέ κ. Υφυπουργέ, σας ανήκει η τιμή από όλους μας!»

Γιάννης Σέγκος (Δήμαρχος Χερσονήσου)

«Με τη δημιουργία αυτής της εγκατάστασης αποδεικνύουμε ότι η Κρήτη δεν αποτελεί μόνο τόπο διακοπών αλλά και τόπο παραγωγής αθλητισμού και πολιτισμού. Συγχαρητήρια στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την ταχεία ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού έργου».

Αυγενάκης: Ερχονται και άλλα ωραία για τον αθλητισμό μας

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στην ομιλία του πέρα από το Karteros Beach Sports Center , αναφέρθηκε και στα άλλα εργα που θα γίνουν στο Ηράκλειο το επόμενο διάστημα:

”Με όραμα, πίστη, έμπνευση και συνεργασία καταφέραμε να κάνουμε πράξη τα όνειρα μας, τα οποία όμως δεν τελειώνουν εδώ:

Το Karteros Beach Sports Center θα έχει συνέχεια με προσθήκες χώρων και για άλλα αθλήματα, ενώ ακολουθεί μια σημαντική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΗ στο Λίντο, το Ναυταθλητικό Κέντρο στον ΟΛΗ και η αξιοποίηση των Νεωρίων

Στα 3 χρόνια μας στο Υφυπουργείο Αθλητισμού έχουμε πετύχει πολλά, αλλά σκοπεύουμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα.

Ευχαριστώ θερμότατα όλους όσοι δούλεψαν, υποστήριξαν και συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση της σημερινής σπουδαίας γιορτής για τον αθλητισμό μας”

Το “Karteros Beach Sports Center” περιλαμβάνει τέσσερα σύγχρονα γήπεδα άμμου (ένα κεντρικό με λυόμενες περιμετρικές κερκίδες χωρητικότητας 2.500 θεατών, δύο επιπλέον χωρητικότητας 500 θεατών συν ένα βοηθητικό), καθώς και ένα προθερμαντήριο.

Συμπληρώνεται από βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, ντουζιέρες, ιατρείο, χώρο για έλεγχο ντόπινγκ, γραφεία διοίκησης, χώροι συνεντεύξεων, συναντήσεων και εργασίας δημοσιογράφων, προσωρινές εγκαταστάσεις τουαλετών κλπ), ενώ έχει αλλάξει και αναβαθμιστεί σημαντικά η εικόνα της περιοχής με τη διαμόρφωση των περιβαλλόντων χώρων (ασφαλτόστρωση δρόμων, πάρκινγκ, σήμανση κ.ά.).

Αρχίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων Beach Handball «Ηράκλειο 2022»

Όλα είναι έτοιμα για τη σέντρα στο κορυφαίο ραντεβού του φετινού καλοκαιριού στην άμμο, τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Εφήβων- Νεανίδων και Ανδρών- Γυναικών Βeach Handball 2022 «Ηράκλειο 2022».

Αύριο Τρίτη (14/6) θα ξεκινήσουν οι αγώνες του 2ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων, οι οποίοι θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 19/6, ενώ η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο κεντρικό γήπεδο. Νωρίτερα (18:20) θα διεξαχθεί ο αγώνας Χονγκ Κονγκ- Ελλάδα (νεάνιδες) και αμέσως μετά (20:10) η αναμέτρηση Ιορδανία- Ελλάδα (έφηβοι).

Η είσοδος για τους θεατές σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live streaming από κανάλι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ (IHF) στο YouTube.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button