Κρήτη

Εφτασαν στην Κρήτη τα πρώτα κοντέινερ για τους σεισμόπληκτους

Στο λιμάνι του Ηρακλείου έφτασαν στις 7 το πρωί τα πρώτα κοντέινερ που πρόκειται να στεγάσουν τους σεισμόπληκτους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου και των γύρω χωριών, που παραμένουν ακόμα στις σκηνές.

Συνολικά 330 άνθρωποι παραμένουν ακόμα στους καταυλισμούς που έχουν στηθεί, τόσο στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου όσο και περιμετρικά στα χωριά που έχουν πληγεί.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης τα κοντέινερ θα μεταφερθούν αρχικά σε διπλανό χώρο από το εκθεσιακό κέντρο μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στη θέση όπου θα τοποθετηθούν τελικά. «Ο εργολάβος μας έχει πει ότι την Παρασκευή θα στρωθούν τα πρώτα μπετά και κατόπιν, ίσως και μέσα στο σαββατοκύριακο θα μπορούν να τοποθετηθούν οι οικίσκοι» αναφέρει ο ίδιος.

Παράλληλα, αναμένονται άμεσα και οι πρώτες λυόμενες αίθουσες για τα σχολεία της περιοχής που έχουν πληγεί. Για το θέμα αυτό την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των δημάρχων από τους πληγέντες δήμους με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Μανώλη Καρτσωνάκη στο Ηράκλειο.


kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Μέσω
Μάριος Διονέλλης

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button