ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

ECDC: Στο βαθύ κόκκινο η Κρήτη και η Κύπρος

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Την νέα κατάταξη των χωρών, δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Όπως αναμενόταν, δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση για την Κύπρο αφού παρέμεινε στο «βαθύ κόκκινο». Στο “βαθύ κόκκινο” όμως πέρασε από χθες και η Κρήτη. Η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης γενικά στην Ελλάδα καταγράφεται στον αναθεωρημένο χάρτη του ECDC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της κατηγοροποίησης του ECDC, στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν οι χώρες που το συνολικό ποσοστό εντοπισμού περιστατικών τις τελευταίες 14 ημέρες είναι 500 ή περισσότερο. Τις τελευταίες σχεδόν 10 ημέρες η Κύπρος ανακοινώνει καθημερινά πάνω από 850 κρούσματα ενώ τις περισσότερες μέρες

“ΧΡΥΣΟΣ

Σύμφωνα με τον χάρτη, που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων-τεστ κορονοϊού και τον δείκτη θετικότητας, η Κρήτη βρίσκεται στο “βαθύ κόκκινο”. Στο “κόκκινο” βρίσκονται Αττική, Νότιο Αιγαίο, Ήπειρος, Θεσσαλία και Ιόνια Νησιά.

Όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, η Αττική και η Κρήτη είναι “κίτρινες”, δηλαδή το ποσοστό κυμαίνεται από 1% έως 3,9%.

“IN_AND_OUT

Στα τεστ, η Ελλάδα εμφανίζει καλύτερη εικόνα καθώς κατατάσσεται στο “βαθύ πράσινο”, που σημαίνει πως διεξάγονται περισσότεροι από 5.000 έλεγχοι ανά 100.000 πολιτών.

Στο “βαθύ κόκκινο” εξακολουθεί να παραμένει η περιοχή της Καταλονίας, στην Ισπανία, δηλαδή η Βαρκελώνη και όλες οι γύρω παραθαλάσσιες περιοχές καθώς πλέον και η περιοχή της Μαδρίτης. Επίσης στην ίδια κατηγορία βρίσκονται σχεδόν όλες οι περιφέρειες της Ολλανδίας ενώ και η Ίμπιζα και Μαγιόρκα βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο” ενώ στο “κόκκινο” βρίσκεται ξανά και η Πορτογαλία και η Μάλτα.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button