ΚΡΗΤΗ

ECDC | Στο βαθύ κόκκινο η Κρήτη και η Κύπρος

Την νέα κατάταξη των χωρών, δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Όπως αναμενόταν, δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση για την Κύπρο αφού παρέμεινε στο «βαθύ κόκκινο». Στο “βαθύ κόκκινο” όμως πέρασε από χθες και η Κρήτη. Η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης γενικά στην Ελλάδα καταγράφεται στον αναθεωρημένο χάρτη του ECDC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της κατηγοροποίησης του ECDC, στο «βαθύ κόκκινο» μπαίνουν οι χώρες που το συνολικό ποσοστό εντοπισμού περιστατικών τις τελευταίες 14 ημέρες είναι 500 ή περισσότερο. Τις τελευταίες σχεδόν 10 ημέρες η Κύπρος ανακοινώνει καθημερινά πάνω από 850 κρούσματα ενώ τις περισσότερες μέρες

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με τον χάρτη, που αποτυπώνει τον αριθμό κρουσμάτων-τεστ κορονοϊού και τον δείκτη θετικότητας, η Κρήτη βρίσκεται στο “βαθύ κόκκινο”. Στο “κόκκινο” βρίσκονται Αττική, Νότιο Αιγαίο, Ήπειρος, Θεσσαλία και Ιόνια Νησιά.

Όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, η Αττική και η Κρήτη είναι “κίτρινες”, δηλαδή το ποσοστό κυμαίνεται από 1% έως 3,9%.

swell adv 2021

Στα τεστ, η Ελλάδα εμφανίζει καλύτερη εικόνα καθώς κατατάσσεται στο “βαθύ πράσινο”, που σημαίνει πως διεξάγονται περισσότεροι από 5.000 έλεγχοι ανά 100.000 πολιτών.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Στο “βαθύ κόκκινο” εξακολουθεί να παραμένει η περιοχή της Καταλονίας, στην Ισπανία, δηλαδή η Βαρκελώνη και όλες οι γύρω παραθαλάσσιες περιοχές καθώς πλέον και η περιοχή της Μαδρίτης. Επίσης στην ίδια κατηγορία βρίσκονται σχεδόν όλες οι περιφέρειες της Ολλανδίας ενώ και η Ίμπιζα και Μαγιόρκα βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο” ενώ στο “κόκκινο” βρίσκεται ξανά και η Πορτογαλία και η Μάλτα.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button