ΚΡΗΤΗ

Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου: Απόψεις για το κυκλοφοριακό της πόληςΈν’όψει των συζητήσεων για το κυκλοφοριακό θέμα της πόλης θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστές τις απόψεις μας. Θεωρούμε ότι τα τουριστικά λεωφορεία μπορούν να αφήνουν τον κόσμο στο λιμάνι άλλα να φεύγουν μετά και να παρκάρουν κάπου αλλού ούτως ώστε να μένει ο χώρος ελεύθερος για τους επισκέπτες της πόλης μας .Πολύ σημαντικό είναι να εφαρμοστεί δακτύλιος από την Μαρίνα Αγίου Νικολάου έως και το λιμάνι από τις 19:00 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες για να μπορεί ο κόσμος να απολαμβάνει την βόλτα του.

Ένα εξίσου σημαντικό θέμα είναι να υπάρξει μέριμνα για να μπορεί ο κόσμος να παρκάρει στα πάρκινγκ (Δημοτικά και Ιδιωτικά ) εντός του Δακτυλίου.Ένα όμορφο κομμάτι της πόλης είναι το παραλιακό μέτωπο το οποίο είναι τελείως παραμελημένο και πρέπει να δοθεί λύση για το πώς θα γίνει πιο ασφαλές για τους πεζούς.

Ο φωτισμός του είναι ελάχιστος και οι πλάκες στο πεζοδρόμιο σε ορισμένα σημεία είναι σπασμένες και πολύ επικίνδυνες .

Όταν θα γίνει η μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου πρέπει να γίνει και κατάλληλη διαμόρφωση για δραστηριότητες που να αφορούν τους πεζούς.

Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος θα ζητήσει από το Δήμο να του χορηγήσει χώρο για να τοποθετήσει σε διάφορα σημεία της πόλης ταμπέλες που θα απεικονίζουν το χάρτη της πόλης.

Με αυτήν την πρωτοβουλία πιστεύουμε ότι θα κάνουμε πιο εύκολη την περιήγηση των επισκεπτών .

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close