ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Δύο νέοι θάλαμοι βιοασφάλειας στην Ιατρική Σχολή

Η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει το έργο της ως προς την έμπρακτη στήριξη των Δημόσιων Δομών Υγείας της Κρήτης με τον απαραίτητο βιο-ιατρικό εξοπλισμό για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών υγείας στη μάχη έναντι του Κορωνοϊού και τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του Διευθυντή του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το οποίο έχει οριστεί ως Εργαστήριο Αναφοράς του Κορωνοϊού σε ολόκληρη την Κρήτη, Καθηγητή Κλινικής Ιολογίας και μέλους του ΕΟΔΥ, Γιώργου Σουρβίνου, προχώρησε στη χρηματοδότηση δυο θαλάμων Βιοασφάλειας Τάξης 2. Οι Θάλαμοι αυτοί τοποθετήθηκαν και τέθηκαν ήδη σε λειτουργία υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Γιώργου Σουρβίνου.

caffeine adv2020b

Το Εργαστήριο Αναφοράς του Κορωνοϊού του Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά και την επανεκκίνηση του τουρισμού και την υποδοχή μεγάλου αριθμού επισκεπτών, καλείται να ανταποκριθεί στην εκτέλεση ενός σημαντικού αριθμού μοριακών τεστ σε καθημερινή βάση για την έγκαιρη ανίχνευση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, προκειμένου να προστατευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού και να αποτραπεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού στην κοινότητα.

«Η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας του Κορωνοϊού σε συστράτευση και αγαστή συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, τα Νοσοκομεία, τις Δομές Υγείας και όλους τους επιστημονικούς φορείς του νησιού στον αγώνα κατά της εξάπλωσης της νόσου και εξακολουθεί να συνεισφέρει με όλες τις δυνάμεις της στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την περιφρούρηση της Δημόσιας Υγείας, όπως άλλωστε έπραξε με συνέπεια και αποφασιστικότητα όλο το προηγούμενο διάστημα. Μάλιστα, η Περιφέρεια Κρήτης από τον Ιανουάριο είχε προσφέρει έκτακτη επιχορήγηση στο Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκειμένου να προετοιμαστεί ώστε να λειτουργήσει ως Εργαστήριο Αναφοράς του Κορωνοϊού στην Κρήτη», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς.

neratzoulis neo

Ο καθηγητής Γιώργος Σουρβίνος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρο Βαμβακά, τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Μανώλη Λουμπούνη και τα στελέχη της Περιφέρειας, οι οποίοι όπως αναφέρει «βρίσκονται πάντα δίπλα μας και μεριμνούν για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας στην Περιφέρεια Κρήτης».

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button