ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Δωρεά σκάνερ για τον έλεγχο των κατοικίδιων από τον ΦΣΧ

Σε δωρεά πέντε σκάνερ σε Αστυνομικά Τμήματα του νομού Χανίων για τον έλεγχο των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, προχώρησε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων.

Χανιά: Δωρεά σκάνερ για τον έλεγχο των κατοικίδιων από τον ΦΣΧ 2

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, διαπιστώθηκε ότι οι αστυνομικοί που διενεργούσαν ελέγχους στις καταγγελίες δε διέθεταν την ειδική συσκευή σκαναρίσματος για να διαπιστώσουν αν το ζώο έφερε -την προβλεπόμενη από το νόμο-ηλεκτρονική σήμανση.

Έτσι ο Σύλλογος αποφάσισε, με τη χορηγία ξενοδοχείου της περιοχής, να δωρίσει πέντε τέτοιες συσκευές σκάνερ, προκειμένου να γίνεται σωστά αυτή η δουλειά.

Χανιά: Δωρεά σκάνερ για τον έλεγχο των κατοικίδιων από τον ΦΣΧ 3

Τα πέντε σκάνερ παραδόθηκαν στα ΑΤ Κισσάμου, Αποκορώνου, Βουκολιών, Καντάνου και Σφακίων.

Σε σχετική ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων αναφέρεται:

«Τον περασμένο Νοέμβριο η Ομοσπονδία μας (ΠΦΠΟ) και ο σύλλογός μας «Η προστασία των ζώων» ξεκίνησαν κοινές εξορμήσεις με την αστυνομία για την ενημέρωση των κηδεμόνων ζώων συντροφιάς σχετικά με τις υποχρεώσεις τους.

Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων διαπιστώσαμε ότι οι αστυνομικοί που διενεργούσαν ελέγχους στις καταγγελίες δε διέθεταν την ειδική συσκευή σκαναρίσματος για να διαπιστώσουν αν το ζώο έφερε -την προβλεπόμενη από το νόμο-ηλεκτρονική σήμανση.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε δώρο εμείς στην αστυνομία τις συσκευές σκάνερ αφού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». 

Σκάνερ δόθηκαν στο ΑΤ Κισσάμου,Αποκορώνου,Βουκολιών,Καντάνου και Σφακίων,αφού στο ΑΤ Χανίων είχε δοθεί παλιότερα. 

Την απόφασή μας συμμερίστηκε και η διεύθυνση του ξενοδοχείου ΑLTHEAVILLAGE  που έγινε ο χορηγός της ιδέας μας και κάλυψε όλο το ποσό για την αγορά των σκάνερ.Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει τις δράσεις μας και την ευχαριστούμε θερμά.

Πριν λίγες μέρες οι συσκευές παραδόθηκαν στα αστυνομικά τμήματα με …αναλυτικές οδηγίες χρήσης και ήδη ξεκίνησαν οι έλεγχοι.

Ελπίζουμε σε λίγο καιρό να μη μείνουν ξεχασμένες και ξεφόρτιστες σε κάποιο συρτάρι!!!

*Υπενθυμίζουμε ότι η ηλεκτρονική σήμανση και η καταχώρηση των ζώων στην βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ,είναι υποχρεωτική για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέτρο για τον περιορισμό των εγκαταλείψεων ενώ η μη συμμόρφωση επιφέρει διοικητικό πρόστιμο».Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close