ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Δοκιμαστική λειτουργία του νέου ΧΥΤΥ στο Ακρωτήρι

Ένα ακόμα βήμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έγινε σήμερα με την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του νέου χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στη θέση Κορακιά Ακρωτηρίου.

Η δημιουργία του νέου ΧΥΤΥ, που σήμερα «δέχτηκε» τα πρώτα απορρίμματα, είναι καθοριστικής σημασίας για τη βελτίωση της λειτουργίας της ΔΕΔΙΣΑ και την προστασία του περιβάλλοντος δεδομένου ότι ο χώρος που μέχρι και σήμερα γίνεται η εναπόθεση των απορριμμάτων έχει κορεστεί.

caffeine adv2020b

Παρόντες στην έναρξη λειτουργίας του νέου ΧΥΤΥ, που αναμένεται να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για τουλάχιστον 20 χρόνια, ήταν ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης, o πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Μιχάλης Τσουπάκης και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων.

Πρότυπο σε εθνικό επίπεδο χαρακτήρισε το έργο του ΧΥΤΥ ο δήμαρχος Χανίων επισημαίνοντας ότι, «η ολοκλήρωσή του σημαίνει ότι θα μπορούμε να διαχειριστούμε τα απορρίμματα μετά την τελική επεξεργασία, με ασφάλεια για τα επόμενα 20 με 25 χρόνια. Σημαντικό, όμως, είναι να γίνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι η διαχείριση των απορριμμάτων δεν αφορά μόνο τον δήμο αλλά αφορά πρωτίστως τους πολίτες, οι οποίοι με την δική τους δράση, κάνοντας ανακύκλωση, μπορούν να περιορίσουν τελικά το υπόλειμμα των απορριμμάτων το οποίο καταλήγει σε ταφή και έτσι να παρατείνουν την λειτουργία του ΧΥΤΥ».

neratzoulis neo

Για «μεγάλη ημέρα για τη ΔΕΔΙΣΑ», έκαναν λόγο ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Κουτράκης και ο πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Μιχάλης Τσουπάκης, ενώ ο πρώην δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας σε γραπτή δήλωση του επισημαίνει ότι η δημιουργία του νέου χώρου οριστικοποιήθηκε μετά από προσπάθειες της θητείας του ως δημάρχου Χανίων.

Το κόστος δημιουργίας του νέου ΧΥΤΥ έφτασε τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εργασίες προβλέπεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα έως ότου ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση και λειτουργία νέου χώρου βιολογικής επεξεργασίας των στραγγισμάτων.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button