ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Δήμος Μαλεβιζίου: Σε τροχιά αποκατάστασης η ιστορική Φάμπρικα Κοκκινίδη

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Την αποκατάσταση της ιστορικής Φάμπρικας Κοκκινίδη στο Κεραμούτασι και τη μετατροπή της σε εκθεσιακό χώρο προβλέπει η σύμβαση του έργου που υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Το έργο χρηματοδοτείται με 114.200,00€ από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ). Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι έξι μήνες.

“ΧΡΥΣΟΣ

Με βάση τη μελέτη η Φάμπρικα θα αποκατασταθεί πλήρως, θα ενισχυθεί, θα καταστεί αντισεισμικά ασφαλής και θα αποδώσει προσβασιμότητα σε ΑμεΑ, προκειμένου να γίνει επισκέψιμη, αλλά και να μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Πετούσης, Χαράλαμπος Κουτσογιάννης και Γρηγόρης Περυσινάκης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κεραμουτσίου Πόπη Θραψανιωτάκη, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού Εύα Κουτσογιαννάκη και η μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας Πόπη Δασκαλάκη.

“IN_AND_OUT

Η Φάμπρικα Κοκκινίδη βρίσκεται στον οικιστικό πυρήνα του οικισμού Κεραμούτσι της Δημοτικής Ενότητας Τυλίσου και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα παλαιάς φάμπρικας της προβιομηχανικής εποχής της Κρήτης για το άλεσμα του ελαιοκάρπου και την παραγωγή του ελαιολάδου. Αξίζει δε να σημειωθεί πως μέσα σε αυτήν διατηρείται και το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού της για την παραγωγή του ελαιολάδου με την παραδοσιακή μέθοδο. Η παραδοσιακή φάμπρικα αποτελεί κατάλοιπο της ζωντανής ιστορίας του Μαλεβιζίου, αλλά και της Κρήτης, καθώς μαζί με την όμορη οικία, ανήκε στην περιουσία του σπουδαίου οπλαρχηγού Ηρακλή Κοκκινίδη.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button