ΚΡΗΤΗ

Δημιουργείται ψηφιακό μουσείο στην Ζάκρο

Υπογράφηκε στις 20/02/2015 από το Δήμαρχο Σητείας, Θοδωρή Πατεράκη και την εταιρία Space Hellas Α.Ε η σύμβαση του έργου «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ζάκρου Δήμου Σητείας», συνολικού προϋπολογισμού 206.640,00 € που χρηματοδοτείται από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου».

Το έργο αφορά τη χρήση νέων ψηφιακών τεχνολογιών με τις οποίες θα παρουσιάζονται τα ψηφιακά εκθέματα σχετικά με τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα της περιοχής. Ο Δικτυακός Τόπος που θα αναπτυχθεί θα προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τα αντικείμενα που πραγματεύεται το Ψηφιακό Μουσείο πριν τα επισκεφτούν. Χάρη στην δυνατότητα παροχής συνδυασμένης πληροφορίας με τρισδιάστατα- δισδιάστατα βίντεο και ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές, ο επισκέπτης θα αποκτά μία ολιστική κατανόηση των θεμάτων, θα εμπλουτίζει την εμπειρία της επίσκεψης του.

caffeine adv2020b

Επίσης, θα αναπτυχθεί εφαρμογή κινητών τηλεφώνων (mobile application)με την οποία θα διατίθεται μέσω του διαδικτυακού τόπου και μέσω Wifi HotSpot στο χώρο του Μουσείου και θα περιλαμβάνει περιγραφή του μουσείου, την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής και έναν οδηγό για τον επισκέπτη σε τουλάχιστον 2 γλώσσες. Με τον τρόπο αυτό θα προσφέρεται μια καινοτόμος υπηρεσία προς τους επισκέπτες και επιπλέον, δεδομένου ότι η εφαρμογή θα διατηρεί στις συσκευές μια ψηφιακή ανάμνηση του Τόπου, μπορεί να προσελκύσει επιπλέον επισκέπτες ή να οδηγήσει σε μια νέα επίσκεψη.

Οι νέες διαδραστικές τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν ώστε το μουσείο να προσφέρει το επιστημονικό του περιεχόμενο με ελκυστικό τρόπο στο κοινό. Το Μουσείο θα έχει εκπαιδευτικό ρόλο και θα παρέχει πληροφόρηση επιστημονικά τεκμηριωμένη, κατανοητή που θα μεταδίδεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα απευθύνεται σε ευρύ κοινό καλύπτοντας όλες τις ηλικίες δηλαδή από μαθητές όλων των βαθμίδων έως ερευνητές, φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αλλά και τον απλό πολίτη.

neratzoulis neo

Τα οφέλη του έργου είναι πολλαπλά και αφορούν:

  • Την ανάδειξη του ιστορικού, αρχαιολογικού και πολιτισμικού πλούτου μας.
  • Την πολιτιστική εκπαίδευση των νέων, μέσα από μια πρωτοποριακή δράση με την χρήση νέας ψηφιακής τεχνολογίας.
  • Την ενίσχυση του Τουριστικού Προϊόντος της περιοχής και την αύξηση της επισκεψιμότητας της.

Το Ψηφιακό Μουσείο Θα εγκατασταθεί σε χώρο ιδιοκτησίας Τ.Κ. Ζάκρου.

Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου είναι έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button