ΚΡΗΤΗ

Δημιουργείται ιχθυοτροφείο στη Σητεία – Πήρε το πράσινο φως από την περιφέρεια ΚρήτηςΝαι» υπό όρους για την επένδυση ιχθυοκαλλιέργειας στη Σητεία είπε χθες η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, που την ίδια ώρα ανέβαλε για επόμενη συνεδρίαση τη λήψη απόφασης για την επένδυση με τη μονάδα βιοαερίου στην ευρύτερη περιοχή της Λοφούπολης στο Ηράκλειο.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος συνεδρίασε χθες το πρωί στην Περιφέρεια, με πλούσια ατζέντα. Από το «μικροσκόπιο» πέρασαν μια σειρά Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για προωθούμενες επενδύσεις, όπως και για προωθούμενες οδικές παρεμβάσεις.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Περιβάλλοντος κλήθηκε να αποφανθεί επί των περιβαλλοντικών όρων νέου ιχθυοτροφείου, που προωθείται στην περιοχή Λιόπετρο του δήμου Σητείας.

Η επένδυση αφορά στην ίδρυση πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων στη θέση «Λιόπετρο» δήμου Σητείας, Π.Ε. Λασιθίου, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Γκέτσης Βασίλειος Α.Ε., Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων Α.Ε.».

swell adv 2021

Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η προωθούμενη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας προβλέπεται να αναπτυχθεί σε μια μισθωμένη περιοχή περί τα 40 στρέμματα, στη θέση «Λιόπετρο» του δήμου Σητείας.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η μονάδα θα έχει ετήσια δυναμικότητα 585 τόνους θαλάσσιων μεσογειακών ψαριών και οι εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν θα περιλαμβάνουν 12 παραγωγικούς κυκλικούς κλωβούς παραγωγής, 6 μεγαλύτερους κλωβούς και ακόμη 9 κλωβούς διαχείρισης και μια πλωτή εξέδρα με οικίσκο. Οι κλωβοί και οι πλωτές εγκαταστάσεις προβλέπεται να καταλαμβάνουν μια επιφάνεια 13 στρεμμάτων.

Στις τεχνικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους, η Επιτροπή Περιβάλλοντος διαπίστωσε πως η επένδυση έχει κάποια επιμέρους ζητήματα, που όμως δεν εγείρουν ζήτημα αρνητικής στάσης. Ιδίως με βάση το ότι ήδη η πλευρά του επενδυτή μεριμνά για να κάνει πράξη παρατηρήσεις και υποδείξεις των υπηρεσιών.

 


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button