ΚΡΗΤΗ

Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Άμεση χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ στο νομό Λασιθίου»

Την άμεση χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση, ώστε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του ΒΟΑΚ στον νομό Λασιθίου, ζητάει ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Ο κ. Καλαντζάκης παρεβρέθηκε στην ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε ο ΟΑΚ (Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης) στο Τεχνικό Επιμελητήριο Λασιθίου το περασμένο Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι οι φορείς του νομού απαιτούν την ισότιμη αντιμετώπιση του νομού Λασιθίου και την άμεση διασύνδεσή του με την υπόλοιπη Κρήτη.

caffeine adv2020b

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι τελευταίες εξελίξεις για το έργο του ΒΟΑΚ που θέτουν τον νομό εκτός χρηματοδότησης των έργων, βρίσκουν σε πλήρη αντίθεση όλους τους φορείς του νομού, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση για ένα έργο που έχει επαρκή μελετητική ωριμότητα και πληροί τα κριτήρια ένταξης.

«Δεν μπορούμε να συζητάμε για ανάπτυξη και προοπτικές, όταν δεν έχουμε τις στοιχειώδεις – απαραίτητες υποδομές. Θεωρούμε επιβεβλημένο να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση, ώστε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του ΒΟΑΚ στο νομό Λασιθίου. Όλοι μας, ο καθένας από το θεσμικό ρόλο που του αναλογεί, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο διεκδίκησης και πίεσης, ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός προς τους πολίτες», ανέφερε ο ίδιος.

neratzoulis neo

«Θα διεκδικήσουμε με σθένος την υλοποίηση όλων των κυβερνητικών δεσμεύσεων. Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι μεγάλη απέναντι στους Λασιθιώτες. Φτάνουν πια οι άνευ ουσίας δεσμεύσεις που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δεχτεί. Τώρα ήρθε η στιγμή οι υποσχέσεις να γίνουν πράξεις», κατέληξε ο κ. Καλαντζάκης.

Σημειώνεται ότι στη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (Π.Ε.Δ.) Γιάννης
Κουράκης, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑΜανώλης Θραψανιώτης, ο  αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ , Άρης Παπαδόγιαννης, εκπρόσωποι του ΟΑΚ, της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων κ.α.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button