ΚΡΗΤΗ

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης για τον ΒΟΑΚ

Για το θέμα των αρμοδιοτήτων σχετικά με το ΒΟΑΚ μίλησε ο Περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αφορμή το έγγραφο του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών που δημοσιεύθηκε στον ηλεκτρονικό τύπο, πως έχει αρμοδιότητα η Περιφέρεια Κρήτης για την αποκατάσταση στο Σταλό. 

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως ο ίδιος έδωσε το έγγραφο στη δημοσιότητα και δεν ήταν κάτι κρυφό, αλλά αποδείκνυε ακριβώς πως είναι έωλος ο ισχυρισμός της ευθύνης της Περιφέρειας.

brands heaven2021

Για το λόγο αυτό, κατέθεσε στα πρακτικά της συνεδρίασης τόσο την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας (2016) που έλεγε πως αρμόδιος τότε ήταν ο ΟΑΚ και βέβαια στη συνέχεια το Υπουργείο Υποδομών που πήρε τις αρμοδιότητες, όσο κι άλλα έγγραφα που δείχνουν πως δεν είναι ευθύνη της Περιφέρειας να αντιμετωπίσει τέτοια έκτακτα φαινόμενα. Σημείωσε δε πως η αναφορά αυτή για ευθύνη της Περιφέρειας, που περιέχει το έγγραφο, δεν έχει κάποια απόδειξη, αλλά κάνει λόγο για γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του υπουργείου.

Επίσης, αποκάλυψε πως τόσο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών όσο και ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής ζήτησαν από την Περιφέρεια να παρέμβει και το έκανε, θέλοντας να βοηθήσει για ν’ αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα.

neratzoulis neo

Προφανώς αυτός που έχει την αρμοδιότητα ζητά. Ο κ. Αρναουτάκης εξήγησε πως σε ότι αφορά την κατολίσθηση στο Σταλό, δεν πρόκειται για έργο τακτικής συντήρησης του δρόμου αλλά για μια έκτακτη
ανάγκη που κινητοποίησε το Υπουργείο και ήρθαν άμεσα οι μηχανικοί του. «’Έδωσε άμεσα εντολή το Υπουργείο για να γίνουν οι μελέτες από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και ο μελετητής είναι ο Παναγιώτης Τονιόλος. Οι υπηρεσίες οι δικές μας πήγαν άμεσα και σε συνεργασία με τον κ. Βουλγαράκη στείλαμε μηχανήματα για ν’ αδειάσει ο δρόμος», είπε ο Περιφερειάρχης. Να σημειωθεί πως σε επίπεδο δημοσιότητας ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ Φώτης Καζάσης επιβεβαίωσε σήμερα με δηλώσεις του στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο των Χανίων πως ο Οργανισμός εκπονεί τη μελέτη.

Στη διάρκεια της τοποθέτησης του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως οι συντηρήσεις όλα τα χρόνια γίνονται από την Περιφέρειας Κρήτης όπως για τον φωτισμό, τις κλαδοκοπές όταν υπάρχουν χρήματα και κάποια ασφαλτικά και χωρίς να έχει στηρίξει το Υπουργείο
Υποδομών αυτά τα έργα. «Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το τμήμα από Αγία Πελαγία προς Φόδελε και Γεωργιούπολη – Πετρέ, που μας ανάθεσε το Υπουργείο να εκτελέσουμε το έργο. Τι αναδεικνύει όμως αυτό το γεγονός; Όποιος έχει την αρμοδιότητα αναθέτει σε εκείνον που δεν έχει αρμοδιότητα, για να γίνει το έργο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης, θέλοντας να αποσαφηνίσει ποιος έχει την ευθύνη για τον ΒΟΑΚ.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button