ΚΡΗΤΗ

Χρυσή: 60 παράνομες κατασκευές κατέγραψε πριν λίγες μέρες συνεργείο της Διεύθυνσης Δασών

60 παράνομες κατασκευές κατέγραψε πριν λίγες μέρες συνεργείο της Διεύθυνσης Δασών πάνω στη Χρυσή γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της καταστροφής που υφίσταται το πανέμορφο και προστατευόμενο νησί.

Η Διεύθυνση Δασών Λασιθίου σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης προβαίνει κάθε χρόνο σε κατεδάφιση των παράνομων παραπηγμάτων που επισκέπτες, παραθεριστές, στήνουν σε διάφορα σημεία του νησιού, χρησιμοποιώντας τα για προσωρινή πρόχειρη διαμονή στο νησί, αν και απαγορεύεται.

Συσσωρεύονται τα υλικά κατεδαφίσεων σε κάποιο χώρο, τα οποία, όμως, δεν απομακρύνονται, με αποτέλεσμα τα ίδια υλικά να ανακυκλώνονται για την επανακατασκευή των αυθαιρέτων παραπηγμάτων και «σκηνών».

Η Δασική Υπηρεσία είχε κάνει σχετικές ενέργειες και ορισμένα από τα παραπήγματα αυτά κατεδαφίστηκαν, αρκετά απ’ αυτά όμως παραμένουν ακόμη στη θέση τους.

Επόμενη ενέργεια είναι η εκ νέου ενημέρωση της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, για την επικρατούσα κατάσταση ώστε να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες, δηλαδή σε κατεδάφιση και απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης εφόσον διαθέτει τα αναγκαία κονδύλια για να διαθέσει μέσα και προσωπικό για τις εργασίες αυτές.

Η Υπηρεσία κάνει μηνύσεις για την κατασκευή των παράνομων παραπηγμάτων στη Χρυσή, αλλά οι υπαίτιοι είναι στην πλειοψηφία τους άγνωστοι στην Υπηρεσία, οπότε οι μηνύσεις γίνονται «κατ’ αγνώστων», με ό,τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό στη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος. Η παραμονή δε των υλικών της κατεδάφισης πάνω στο νησί, οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο, ατέρμονων διαδικασιών, που τελικά δεν έχουν αποτέλεσμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close