ΚΡΗΤΗ

Χρηματοδοτήσεις για τον έλεγχο των αποβλήτων στα ελαιουργεία

Χρηματοδοτήσεις για τον μηχανολογικό έλεγχο που φτάνουν το 100% δίνει το Υπουργείο Οικονομικών σε ελαιουργεία προκειμένου να διαχειριστούν καλύτερα τα απόβλητά τους. Αυτό ανακοίνωσε στην ημερίδα του Συλλόγου Ελαιουργών ν. Χανίων, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Ευστράτιος Ευστράτιος Ζαφείρης. Όπως είπε ο κ. Ζαφείρης στους ελαιουργούς με Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η αξιοποίηση των υγρών αποβλήτων των ελαιουργείων.

Επίσης ο κ. Ζαφείρης είπε ότι το Υπουργείο χρηματοδοτεί την επεξεργασία των αποβλήτων προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν.

caffeine adv2020b

Από την μεριά τους οι ελαιουργοί απάντησαν ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα και επισημάνθηκε ότι και οι ίδιοι θα αναζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να διαχειριστούν με καλύτερο τρόπο τα απόβλητά τους.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελαιουργών Μιχάλης Χαιρετάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής και ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button