ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Πρόγραμμα «Άργος»: Χρηματοδότηση για τα αδέσποτα σε Ηράκλειο και Μαλεβίζι

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Νέες αποφάσεις χρηματοδότησης, συνολικού ύψους 2,9 εκατ. ευρώ για 18 Δήμους της χώρας, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΧΙΙ «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Εξοπλισμός για την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του άρθρου 10 του ν. 4830/2021 (Α΄169) «Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «Άργος» και λοιπές διατάξεις», του προγράμματος «ΦιλόΔημος II».

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα «Άργος» έχει προικιστεί με το συνολικό ποσό των 40 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, για να ενισχύσει τους δήμους να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές και να ανταποκριθούν στις νέες υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ως εξής:

“ΧΡΥΣΟΣ

  • 5 εκατ. ευρώ για κάθε είδους δαπάνη που αφορά στη στείρωση αδέσποτων ζώων συντροφιάς,
  • 5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού (κατάλληλοι αναγνώστες σήμανσης ζώων συντροφιάς και λοιπού πάγιου εξοπλισμού),
  • 30 εκατ. ευρώ για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση καταφυγίων, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές του νέου νόμου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, για να διασφαλίσουμε την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Άργος”, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

“IN_AND_OUT

Χρηματοδοτούμε τους Δήμους, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές και να ανταποκριθούν στις νέες σχετικές αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει, καθώς και την εξαιρετικά μεγάλη χρηματοδοτική ενίσχυση, ύψους 5 εκατ. ευρώ, για την υλοποίηση ειδικού μαζικού προγράμματος στειρώσεων από τους δήμους για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, δεδομένου ότι οι στειρώσεις είναι βασικός πυλώνας της στρατηγικής μας για την άμεση μείωση του πληθυσμού τους.

Με τις σημερινές αποφάσεις χρηματοδότησης, το συνολικό ποσό που έχει ήδη διατεθεί στους Δήμους ανέρχεται σε περίπου 5 εκατ. ευρώ, έναντι των μόλις 600.000 ευρώ ετησίως που προέβλεπε το προηγούμενο πλαίσιο. Και συνεχίζουμε, παραμένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας για “Κανένα ζώο αδέσποτο – Κανένα ζώο κακοποιημένο”».

Mechanical Solutions

Χρηματοδότηση στους δήμους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου

Τη διάθεση κονδυλίων ύψους 438.000 ευρώ για οικίσκους και εξοπλισμό για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους δήμους Μαλεβιζίου και Ηρακλείου ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Σχετικά ανέφερε τα εξής:

«Χάρη στην παραγωγική συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει με το Υπουργείο Εσωτερικών, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση προμήθειας οικίσκων και εξοπλισμού εγκαταστάσεων προς όφελος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αλλά και των συμπολιτών μας, που φροντίζουν ζώα συντροφιάς, με συνολικό ποσό ύψους 438.000€  από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Ειδικότερα, ο Δήμος Μαλεβιζίου χρηματοδοτείται με το ποσό των 383.200,00€ για την προμήθεια οικίσκων και εξοπλισμού εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ικανές να φιλοξενήσουν 40 ζώα, ενώ ο Δήμος Ηρακλείου χρηματοδοτείται με το ποσό των 54.800,00€ για τον εξοπλισμό κτηνιατρείου για το κυνοκομείο της περιοχής.

 

Ευχαριστώ θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υφυπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, τόσο για την άψογη συνεργασία, που έχουμε αναπτύξει, όσο και για τη συνεχή και έμπρακτη ανταπόκρισή του στις ανάγκες των Δήμων και των συμπολιτών μας.

Η Κυβέρνησή μας υπενθυμίζει έμπρακτα και με τον πιο εμφατικό τρόπο, ότι όλοι μαζί οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις, προκειμένου να μην υπάρχει κανένα ζώο αβοήθητο και εγκαταλελειμμένο, όπως ακριβώς αρμόζει σε μία ευνομούμενη πολιτεία. Ο τρόπος άλλωστε, που φερόμαστε στα ζώα αποτελεί δείκτη προόδου και πολιτισμού της κοινωνίας μας».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button