ΚΡΗΤΗ

Χωρίς σφαγεία Ηράκλειο και Λασίθι – Αναφορές για εταιρεία «φάντασμα»!

Σε διαδικασία εκκαθάρισης βρίσκεται η εταιρεία «ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε» που είχε την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας των τεσσάρων σφαγείων στο νομό Ηρακλείου με αποτέλεσμα εδώ και χρόνια οι ιδιώτες που έχουν ζητήσει να αναλάβουν τη λειτουργία τους να βρίσκουν κλειστές πόρτες ενώ η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων και των κρεοπωλών είναι απερίγραπτη καθώς καλούνται να μεταβούν στο Ρέθυμνο για να κάνουν τη δουλειά τους!

Για «αμαρτωλή» υπόθεση, πάντως, έκανε λόγο ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Ζαχαρίας Σωμαράς, μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο ίδιος ενώ μίλησε για εταιρεία «φάντασμα» με πολύ μεγάλα χρέη από την εποχή που την ευθύνη λειτουργίας της είχαν οι πρώην δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Ασημίου, Μοιρών και Αρκαλοχωρίου.

Η εταιρεία «ΚΡΟΝΟΣ» είναι ανύπαρκτη, όμως δεν έχει κλείσει, συνεχίζει δηλαδή, τυπικά, να υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Σωμαρά, κι αυτό λόγω των τεράστιων χρεών της που φυσικά οι ΟΤΑ δεν αποδέχθηκαν ποτέ κι έτσι δεν ανέλαβαν τη λειτουργία της! Η διοίκηση εδώ και πάνω από μία δεκαετία είναι έκπτωτη, τα συσσωρευμένα χρέη είναι τεράστια ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν να γίνουν ισολογισμοί για περισσότερα από 15 χρόνια!

Ωστόσο, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, η διαδικασία της εκκαθάρισης άρχισε εδώ και καιρό και η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης την οποία έχει αναλάβει εκκαθαριστής από την Αθήνα, όπως είπε ο κ. Σωμαράς εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

Πρόκειται, δηλαδή, για μία χρονοβόρα διαδικασία. 

Ως εκ τούτου, δύο περιφερειακές ενότητες, του Ηρακλείου και του Λασιθίου έχουν μείνει χωρίς σφαγεία και οι επαγγελματίες στο χώρο του κρέατος υφίστανται μία απίστευτη ταλαιπωρία καθώς είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Ρέθυμνο για να κάνουν τη δουλειά τους.

Σε άλλες περιοχές τα σφαγεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν κυριολεκτικά λεηλατηθεί και σε άλλες, η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη, όμως κυριαρχεί η εικόνα της εγκατάλειψης.

Σχετικά άρθρα

Back to top button