ΚΡΗΤΗ

Χωρίς ρεύμα και νερό οι φοιτητές των εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης!

Τη διακοπή υδροδότησης και ηλεκτροδότησης εν μέσω πανδημίας αλλά και εξεταστικής, καταγγέλλουν οι φοιτητές των εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών Χανίων, λόγω προβλήματος σε μετασχηματιστή οι φοιτητές δεν θα έχουν για δυο ημέρες ρεύμα και νερό, καταγγέλλοντας ότι δεν έχουν να πιουν νερό και δεν υπάρχει θέρμανση.

neratzoulis neo

Όπως τονίζουν οι φοιτητές, δεν υπάρχει ίντερνετ το οποίο τους δημιουργεί προβλήματα στο να εξετασθούν σε μαθήματα και να διαβάσουν.

«Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει 30 ζεστά εκατομμύρια για αστυνόμευση στις σχολές, ενισχύει το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου, μειώνει κατά 8% την χρηματοδότηση στην παιδεία. Ενώ δεν βγάζει άχνα για την κατάσταση που βρίσκονται τα πανεπιστήμια, τις τραγικές ελλείψεις, συνεχίζει να τα κρατάει κλειστά για άλλο ένα 6μηνο», αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ζητώντας από την κυβέρνηση την ουσιαστική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Μάρτυρες του πανεπιστημίου του 21ου αιώνα έχουν γίνει για ακόμη μια φορά οι εστιακοί φοιτητές στα Χανιά, καθώς θα υποστούν 2ημερη διακοπή υδροδότησης και ηλεκτροδότησης εν μέσω πανδημίας αλλά και εξεταστικής.

Λόγω προβλήματος σε μετασχηματιστή οι εστιακοί δεν θα έχουν για 2 ημέρες να πιούν νερό, να κάνουν μπάνιο, θέρμανση ενώ η θερμοκρασία έχει μειωθεί κατακόρυφα. Ακόμα δεν θα έχουν ρεύμα και ίντερνετ για να εξετασθούν σε μαθήματα και να διαβάσουν.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει 30 ζεστά εκατομμύρια για αστυνόμευση στις σχολές, ενισχύει το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου, μειώνει κατά 8% την χρηματοδότηση στην παιδεία. Ενώ δεν βγάζει άχνα για την κατάσταση που βρίσκονται τα πανεπιστήμια, τις τραγικές ελλείψεις, συνεχίζει να τα κρατάει κλειστά για άλλο ένα 6μηνο.

Οι φοιτητές δεν αποδέχονται αυτή την κατάσταση και απαντούν:

Να αποσυρθεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές!
Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για μόρφωση, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!

Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας

Όλοι στην συγκέντρωση την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 12:00 στην πλατεία Αγοράς».
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button