ΚΡΗΤΗ

Χερσόνησος: 5,1 εκ. ευρώ για βιολογικούςΤην απόφαση ένταξης του έργου «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΡΤΕΡΟΥ ΚΑΙ Κ.ΧΑΝΙ – ΒΑΘΕΙΑΝΟΥ ΚΑΜΠΟΥ» με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑ Χερσονήσου προϋπολογισμού 5.130.000 € στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι, η Περιφέρεια Κρήτης διασφάλισε 2 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους, προκειμένου να αποπληρωθούν οι εργολαβίες των υφιστάμενων δικτύων στη περιοχή για την ολοκλήρωση του έργου.

«Άλλο ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό έργο για το δήμο Χερσονήσου που είναι ο βιολογικός στο Καρτερό, Κοκκίνι Χάνι,-Βαθειανού Κάμπου με προϋπολογισμό 5,1 εκ. ευρώ. Όλο αυτό το διάστημα εντάσσουμε μια σειρά έργων σε όλη την Κρήτη που αφορούν τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων που παράλληλα με τις εγκρίσεις τις οποίες έχουμε για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η Κρήτη στο τέλος του 2023 θα έχει λύσει όλα τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων, που δίνει ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων σε όλη την Κρήτη, ενισχύοντας παράλληλα την ποιότητα του τουρισμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε την άριστη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Χερσονήσου, ενώ «καταφέραμε και διασφαλίσαμε από εθνικούς πόρους 2 εκατομμύρια ευρώ  για τα δίκτυα τα οποία υπάρχουν και δεν είχαν πληρωθεί οι εργολαβίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η χρηματοδότηση είναι προσθετική που σημαίνει ότι συνολικά 7,1 εκ. ευρώ είναι στην διάθεση του Δήμου Χερσονήσου, της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την ένταξη του έργου στο Ε.Π. Κρήτη 2014-2020 υπογράμμισε: «Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο το οποίο ολοκληρώνει τα έργα διαχείρισης των λυμάτων στο παραλιακό μέτωπο.  Οφείλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για αυτή τη σημαντική βοήθεια,  για την εκτέλεση αυτού του σημαντικού έργου για το δήμο μας. Ο δήμος βέβαια έχει σημαντικά θέματα ακόμα αναβάθμισης των αντίστοιχων υποδομών βιολογικών στο παραλιακό του μέτωπο, επίσης στο προσεχές διάστημα ο δήμος Χερσονήσου θα προσπαθήσει και με τη βοήθεια της Περιφέρειας να αναβαθμίσει και τις άλλες υποδομές του. Παράλληλα δημόσιες ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη για την πρόσθετη χρηματοδότηση των 2 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή των έργων που αφορούν στα δίκτυα».

swell adv 2021

Το έργο

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το έργο αφορά στην κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων των οικισμών Καρτερού και Χάνι του Κοκκίνη – Βαθειανός Κάμπος του Δήμου Χερσονήσου, καθώς και των έργων διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων. Η κατασκευή της υποδομής θα γίνει σε έκταση 22,5 στρεμμάτων περίπου, νότια του οικισμού των Γουρνών.

Παρόντες στη Περιφέρεια στη σημερινή υπογραφή ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, ήταν επίσης το στέλεχος της υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Μπαλαντινάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μανόλης Ματθαιάκης, ο γεν. διευθυντής ΔΕΥΑΧ Γιώργος Γκιούλμπας, και ο τεχνικός διευθυντής ΔΕΥΑΧ Μανόλης Κοσμαδάκης. Πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία των έργων στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης και στην ιστοσελίδα της www.pepkritis.gr


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button