ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Υπογράφηκε η σύμβαση για τη δημιουργία νέου ΧΥΤΥ

Λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα χρόνια στα Χανιά, αναμένεται να δώσει ο νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, ο οποίος θα κατασκευασθεί σε σημείο όπου υπάρχει η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η σύμβαση για το έργο υπογράφηκε τη Δευτέρα στο Δημαρχείο Χανίων από τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας «Ηλέκτωρ ΑΕ» Χαράλαμπο Σοφιανό και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Γιάννη Κουτράκη.

caffeine adv2020b

Η δημιουργία νέου ΧΥΤΥ κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι ο υφιστάμενος σήμερα χώρος είναι ήδη κορεσμένος ενώ, εκτός από την κατασκευή του ΧΥΤΥ, η σύμβαση προβλέπει και την κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού.

Η σύμβαση για το έργο είναι προϋπολογισμού 5,7 εκατομμυρίων ευρώ και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, με βάση τη σύμβαση, ορίστηκε στους 18 μήνες. Στη σύμβαση που υπογράφηκε περιλαμβάνεται και η προμήθεια ενός συμπιεστή απορριμμάτων.

neratzoulis neo

«Η κατασκευή του νέου ΧΥΤΥ είναι σημαντικός σταθμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη δυτική Κρήτη», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Χαράλαμπος Σοφιανός επισήμανε ότι «η διαχείριση των απορριμμάτων θα αποτελέσει κεντρικό ζήτημα τα επόμενα χρόνια και θα πρέπει να αυξηθούν οι δείκτες διαχείρισης».

Στην υπογραφή της σύμβασης το «παρών» έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «το επόμενο στοίχημα είναι να μειωθούν τα επόμενα χρόνια οι ποσότητες των απορριμμάτων που οδηγούνται στους ΧΥΤΥ, με νέους τρόπους διαχείρισης».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button