ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Υπογράφηκε η σύμβαση για τη δημιουργία νέου ΧΥΤΥΛύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων για τα επόμενα χρόνια στα Χανιά, αναμένεται να δώσει ο νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, ο οποίος θα κατασκευασθεί σε σημείο όπου υπάρχει η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων.Η σύμβαση για το έργο υπογράφηκε τη Δευτέρα στο Δημαρχείο Χανίων από τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της αναδόχου εταιρείας «Ηλέκτωρ ΑΕ» Χαράλαμπο Σοφιανό και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Γιάννη Κουτράκη.

Η δημιουργία νέου ΧΥΤΥ κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι ο υφιστάμενος σήμερα χώρος είναι ήδη κορεσμένος ενώ, εκτός από την κατασκευή του ΧΥΤΥ, η σύμβαση προβλέπει και την κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού.Η σύμβαση για το έργο είναι προϋπολογισμού 5,7 εκατομμυρίων ευρώ και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, με βάση τη σύμβαση, ορίστηκε στους 18 μήνες. Στη σύμβαση που υπογράφηκε περιλαμβάνεται και η προμήθεια ενός συμπιεστή απορριμμάτων.

«Η κατασκευή του νέου ΧΥΤΥ είναι σημαντικός σταθμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη δυτική Κρήτη», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Χαράλαμπος Σοφιανός επισήμανε ότι «η διαχείριση των απορριμμάτων θα αποτελέσει κεντρικό ζήτημα τα επόμενα χρόνια και θα πρέπει να αυξηθούν οι δείκτες διαχείρισης».

Στην υπογραφή της σύμβασης το «παρών» έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «το επόμενο στοίχημα είναι να μειωθούν τα επόμενα χρόνια οι ποσότητες των απορριμμάτων που οδηγούνται στους ΧΥΤΥ, με νέους τρόπους διαχείρισης».

Ετικέτες
Back to top button
Close
Close