ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Wi-Fi σε δημόσιους χώρους θα εγκαταστήσει ο δήμος

Επισφραγίστηκε η συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην πρωτοβουλία «WiFi4EU» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμος Χανίων θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την τοποθέτηση συστημάτων ασύρματου δικτύου σε δημόσιους χώρους.

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παρέλαβε από την υπεύθυνη έργου στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Καινοτομία και τα Δίκτυα Φανή Τσιραντωνάκη, το voucher των 15.000€  για τη συμμετοχή του Δήμου στην πρωτοβουλία «WiFi4EU» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

caffeine adv2020b

Η δράση εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως το 2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι θα χρηματοδοτηθούν 6.000 – 8.000 δίκτυα WiFi σε όλη την Ευρώπη.

Ο Δήμος Χανίων έλαβε μέρος και επελέγη από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα – πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (E.E.) www.wifi4eu.eu.

neratzoulis neo

Η πρωτοβουλία «WiFi4EU» αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της Ε.Ε., μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας.

Μέσω της πρωτοβουλίας WiFi4EU χορηγούνται κουπόνια με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη των δήμων κατά την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi στα εν λόγω κέντρα δημόσιας ζωής, σε συνεργασία με εταιρείες εγκατάστασης WiFi.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button