ΚΡΗΤΗ

Χανιά | Τρία αμερικάνικα σκάφη βρίσκονται στο λιμάνι της Σούδας

Τις τελευταίες μέρες παρευρίσκονται στην Αμερικανική Βάση, συγκεκριμένα στον χώρο του Ελληνικού Ναυστάθμου, στον κόλπο της Σούδας, τρία από τα πιο σύγχρονα μεταφορικά σκάφη, τα οποία είναι ειδικά για τις αποστολές των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Αναφερόμαστε στα υπερσύγχρονα σκάφη «Spearhead», από τα οποία κατασκευάστηκαν 12 συνολικά και υπό κατασκευή βρίσκονται άλλα δυο.

neratzoulis neo

Αυτήν την ώρα στα Χανιά βρίσκονται τα αμερικανικά σκάφη, «USNS Yuma», το «USNS Trenton» και το «USNS Carson City», τα οποία είναι σταθμευμένα εντός του Ελληνικού Ναυστάθμου όπου ξεκουράζονταο τα πληρώματα τους, ενώ σε ό,τι αφορά τα δύο σκάφη που είναι μέσα στο Ναύσταθμο, δεν γίνονται κάποιες εργασίες σε αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σκάφη συνολικά έχουν 41 άτομα πληρώματος καθώς μπορούν να επιβιβαστούν έως 600 στρατιώτες, οχήματα, άρματα μάχης κ.ά.. Επίσης, μπορούν να μεταφέρουν και ελικόπτερο, αφού το χαρακτηριστικό τους στοιχείο είναι η μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσουν -43 κόμβοι- και βεβαίως είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα για την πραγματοποίηση αμφίβιων επιχειρήσεων.

bakaliko lagos

1
USNS Yuma
33 011 large
USNS Trenton
180611 N PF515 002
USNS Carson City
Σχετικά άρθρα

Back to top button