ΚΡΗΤΗ

Χανιά | Τρία αμερικάνικα σκάφη βρίσκονται στο λιμάνι της ΣούδαςΤις τελευταίες μέρες παρευρίσκονται στην Αμερικανική Βάση, συγκεκριμένα στον χώρο του Ελληνικού Ναυστάθμου, στον κόλπο της Σούδας, τρία από τα πιο σύγχρονα μεταφορικά σκάφη, τα οποία είναι ειδικά για τις αποστολές των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Αναφερόμαστε στα υπερσύγχρονα σκάφη «Spearhead», από τα οποία κατασκευάστηκαν 12 συνολικά και υπό κατασκευή βρίσκονται άλλα δυο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αυτήν την ώρα στα Χανιά βρίσκονται τα αμερικανικά σκάφη, «USNS Yuma», το «USNS Trenton» και το «USNS Carson City», τα οποία είναι σταθμευμένα εντός του Ελληνικού Ναυστάθμου όπου ξεκουράζονταο τα πληρώματα τους, ενώ σε ό,τι αφορά τα δύο σκάφη που είναι μέσα στο Ναύσταθμο, δεν γίνονται κάποιες εργασίες σε αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σκάφη συνολικά έχουν 41 άτομα πληρώματος καθώς μπορούν να επιβιβαστούν έως 600 στρατιώτες, οχήματα, άρματα μάχης κ.ά.. Επίσης, μπορούν να μεταφέρουν και ελικόπτερο, αφού το χαρακτηριστικό τους στοιχείο είναι η μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσουν -43 κόμβοι- και βεβαίως είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα για την πραγματοποίηση αμφίβιων επιχειρήσεων.

swell adv 2021

1
USNS Yuma
USNS Trenton
180611 N PF515 002
USNS Carson City

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button