ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Χανιά | Το Ελεγκτικό Συνέδριο «μπλόκαρε» τη σύμβαση για τη Δημοτική Αγορά

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση του Δήμου Χανίων με την ανάδοχο εταιρία για την ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Στο σχετικό έγγραφο που εστάλη στον Δήμο Χανίων, αναφέρεται πως υπάρχει κώλυμα στην έγκριση του σχεδίου σύμβασης, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους οδηγήθηκε στην συγκεκριμένη απόφαση.

“ΧΡΥΣΟΣ

Το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και η δημοτική αρχή αποφάσισε ότι πρέπει να ασκηθεί κατεπείγουσα προσφυγή εναντίον αυτής της απόφασης.

Σημειώνεται ότι η προσφυγή αναμένεται να συζητηθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

“IN_AND_OUT

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες επρόκειτο να ξεκινήσουν στα τέλη Νοεμβρίου, ωστόσο είχε παρθεί η απόφαση να λειτουργήσει και στις γιορτές, προτού κλείσει οριστικά για τις εργασίες.

Οι παρεμβάσεις

Με βάση το αντικείμενο της σύμβασης για την ανακατασκευή του μνημείου, θα γίνει αποξήλωση όλων των κατασκευών, με στόχο να παραμείνουν μόνο οι λιθοδομές του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς.

Mechanical Solutions

Προβλέπεται να αποξηλωθούν δάπεδα, μεταλλικές κατασκευές, ρολά, πάγκοι, σκάλες, επιγραφές, φωτιστικά, μεταλλικά και ξύλινα κουφώματα, τζάμια στην οροφή με τον μεταλλικό τους σκελετό και υδρορροές. Προβλέπεται ακόμα η προσεκτική απομάκρυνση των μεταλλικών ζευκτών και των κεραμιδιών, η αποξήλωση όλων των επιχρισμάτων και η κατεδάφιση όλων των εσωτερικών διαχωριστικών τοίχων των καταστημάτων.

Παράλληλα θα γίνουν οι απαραίτητες εκσκαφές, που απαιτούνται για τις ενισχύσεις των θεμελίων των λιθοδομών και για τη διαμόρφωση των επιπέδων, που θα κατασκευαστούν. Θα τοποθετηθούν πλάκες από σκυρόδεμα, προκατασκευασμένα κανάλια σκυροδέματος, νέα επιχρίσματα, νέος μεταλλικός σκελετός για την στέγη και επικάλυψη της στέγης με αργιλικά κεραμίδια γαλλικού τύπου.

Στην μελέτη προβλέπεται ακόμα η κατασκευή σκελετού στερέωσης των υαλοπινάκων στέγης και την τοποθέτηση των υαλοπινάκων και η προμήθεια των μεταλλικών κατασκευών των καταστημάτων (πατάρια, στέγαστρα, περσίδες, υδρορροές, καλύμματα φρεατίων) με την κατάλληλη εφαρμογή τους. Τα κουφώματα των καταστημάτων θα είναι ξύλινα και από αλουμίνιο με τους υαλοπίνακες τους ενώ θα γίνει προμήθεια και μεταλλικών ρολών.

Οι επενδύσεις των επιστρώσεων προβλέπεται να γίνει με μαρμάρινα δάπεδα και κεραμικά πλακίδια, ενώ θα γίνουν και εργασίες μόνωσης (υγρομόνωση και θερμομόνωση στεγών, υγρομόνωση δαπέδων).

Στον σχεδιασμό είναι η τοποθέτηση νέων ειδών υγιεινής, χρωματισμοί στο σύνολο του κτιρίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες εργασίες που αφορούν στη συντήρηση και την αποκατάσταση των λίθινων όψεων του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς και στην επισκευή ή αντικατάσταση των ρολογιών.

Ακόμα θα αντικατασταθεί το σύνολο των υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και θα διαμορφωθούν πλήρως χώροι και εγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο της Δημοτικής Αγοράς.

Όλες οι εργασίες προβλέπονται από την αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη του έργου ενώ και οι τρεις μελέτες έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button