ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Θα κατασκευαστούν οκτώ νέα σχολεία στα επόμενα τρία χρόνια

Μέσα σε τρία χρόνια αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή οκτώ νέων σχολείων στα Χανιά, μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η δρομολόγηση των τελικών διαδικασιών βρέθηκε στο επίκεντρο τεχνικής σύσκεψης στο Δημαρχείο Χανίων παρουσία του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα, του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκου Μαντζούφα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων το κόστος για την εκτέλεση των έργων υπολογίζεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.
«Ο Δήμος μας είναι ο πρώτος δήμος στη χώρα που επέλεξε την κατασκευή σχολικών μονάδων μέσω των ΣΔΙΤ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Βάμβουκας και αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η επιλογή των ΣΔΙΤ τόνισε την ποιοτική κατασκευή, τη γρήγορη παράδοση, τη συντήρηση και την καθαριότητα για 25 χρόνια και το μηδενικό κόστος για το Δήμο.

«Διεκδικήσαμε σε περίοδο κρίσης και πετύχαμε σε συνεργασία με την κυβέρνηση μια πολύ μεγάλη επένδυση για την Παιδεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Λύνουμε το οξύ πρόβλημα της σχολικής στέγης», είπε ο κ Βάμβουκας.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι εντός του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, κατά την οποία θα επιλεγούν έξι ανάδοχοι οι οποίοι θα είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας το έργο. Κατά τη δεύτερη φάση θα γίνει η επιλογή του τελικού αναδόχου του έργου.

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο ΣΔΙΤ, το οποίο θα υλοποιηθεί από Δήμο στην Ελλάδα. Έχει εγκριθεί από τη διυπουργική επιτροπή και πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί», τόνισε από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας. Παράλληλα, τόνισε ότι πριν από δύο εβδομάδες η διυπουργική επιτροπή ενέκρινε ένα ακόμα ΣΔΙΤ σχολείων για τον Δήμο Ρόδου.

Από τα Χανιά, ο κ Μαντζούφας επισήμανε ότι «τα τελευταία εννέα χρόνια έχουν συμβασιοποιηθεί και υλοποιηθεί 13 έργα ΣΔΙΤ στη χώρα κόστους 780 εκατομμυρίων ευρώ». Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα έργα εκτελέστηκαν μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα χωρίς προβλήματα και με υψηλής ποιότητας κατασκευή.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close