ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Τεράστια η καταστροφή από την φωτιά σε Κακόπετρο και ΒρύσεςΤελευταία ενημέρωση:

Έπειτα από μια σκληρή μάχη που διήρκησε δύο μέρες τα πρώτα καλά νέα ήρθαν για τα δύο μεγάλα μέτωπα φωτιάς στα Χανιά, σε Κακόπετρο και Βρύσες.

Στο Κακόπετρο η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση και 33οχήματα με 100 πυροσβέστες έδωσαν καθοριστική μάχη για την κατάσβεση ενώ δυνάμεις παραμένουν στο σημείο. Παρά την εξάντληση πάλεψαν για αρκετές ώρες με τις φλόγες και τα κατάφεραν. Καθοριστικό ρόλο είχαν τα ελικόπτερα τα οποία με ρίψεις νερού αντιμετώπισαν από αέρος τις φωτιές ενώ εγκαίρως εκκενώθηκαν και δύο οικισμοί για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από τη φωτιά είναι ανυπολόγιστες. Εκατοντάδες στρέμματα γης μετατράπηκαν σε στάχτη και η επόμενη μέρα βρίσκει τους κατοίκους της περιοχής να αγωνιούν για το μέγεθος της ζημιάς που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Mάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν από σήμερα σε καταγραφή των ζημιών καθώς η φωτιά έχει κάψει χορτολιβαδική, δασική έκταση και καλλιέργειες, ενώ υπάρχουν αναφορές και για ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close