Πέμπτη, 17 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΧανιά | «Σύγκρουση» για το κτίριο της Μεραρχίας!

Χανιά | «Σύγκρουση» για το κτίριο της Μεραρχίας!

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Το σίριαλ της κατάληψης ή της αξιοποίησης του κτιρίου της Μεραρχίας στα Χανιά από το Πολυτεχνείο Κρήτης συνεχίζεται. Τις προηγούμενες ημέρες, το κτίριο κατελήφθη εκ νέου από ομάδα που αυτοτοποθετείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ειδικότερα, το 2004 η ομάδα Rosa Nera «κατέλαβε» το κτίριο, έχοντας τη στήριξη μερίδας της τοπικής κοινωνίας. Τον Μάρτιο του 2014 η Σύγκλητος του ΑΕΙ αποφάσισε να προχωρήσει στην αξιοποίηση του κτιρίου. Τα ξημερώματα της 5ης Σεπτεμβρίου 2020, η αστυνομία εισήλθε στον χώρο, εκκενώνοντας το κτίριο, με προοπτική την εμπορική αξιοποίησή του ως ξενοδοχειακή μονάδα.

mechanical adv 2021

Το Σάββατο το πρωί έγινε ανακατάληψη «μετά την απόφαση της αστυνομίας να απομακρύνει τις δυνάμεις της από το σημείο», όπως ανέφερε ο τέως υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Χανιών της Ν.Δ., Βασίλης Διγαλάκης. Μάλιστα, οι καταληψίες πανηγύρισαν ανάβοντας φωτιές. «Μετά μια περίοδο δεκαέξι ετών παγερής και φοβικής σιωπής και έπειτα από τους τελευταίους εννέα μήνες ανέξοδης, υποκριτικής και εκ του ασφαλούς “φλυαρίας”, είναι ξεκάθαρο ότι το δίλημμα δεν είναι “ξενοδοχείο ή κατάληψη”, ούτε “ξενοδοχείο ή δημόσιος χώρος”.

apostolakis adv 2

Το μεγάλο δίλημμα για τα Χανιά είναι αν σε αυτή τη “σύγκρουση” δύο “κόσμων” θα υπερισχύσουν οι δυνάμεις της στασιμότητας, της ιδεοληψίας, του λαϊκισμού, της υποκρισίας και των μικροπολιτικών συμφερόντων, οι οποίες ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, για το αναπτυξιακό υστέρημα του τόπου μας, ή οι δυνάμεις εκείνες που προτάσσουν, αποδεχόμενες και το όποιο πολιτικό κόστος, την κοινή λογική, την πρόοδο και την ευημερία του τόπου», δήλωσε ο κ. Διγαλάκης.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-