ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Στο «Φιλόδημο» η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώωνΣτο πρόγραμμα Φιλόδημος εντάχθηκε όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών το έργο κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο δήμο Χανίων.

Το έργο ,με προϋπολογισμό 372.000 ευρώ αναμένεται να λύσει οριστικά το οξυμένο πρόβλημα των αδέσποτων, κυρίως μέσα στην πόλη, ενώ στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι και η κατασκευή κτηνιατρικής κλινικής δίπλα στο καταφύγιο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ένα σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς , στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, αναμένεται να αποκτήσουν τα Χανιά, με τη δημοτική αρχή να αξιοποιεί για πρώτη φορά χρηματοδότηση από το 2012 οπότε και ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος.

Επιχειρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο δήμος σχεδιάζει παράλληλα με την κατασκευή του καταφυγίου, τη δημιουργία και κτηνιατρικής κλινικής για να παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα στα ζώα που θα περισυλλέγει.

swell adv 2021

Αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα που οξύνεται χρόνο με το χρόνο, ο δήμος Χανίων κάνει για πρώτη φορά ένα μεγάλο βήμα  στην κατεύθυνση της σωστής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, της προστασία τους, αλλά και της σταδιακής μείωσης τους μέσω εκτεταμένων προγραμμάτων στείρωσης και υιοθεσιών.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Μέσα σε ένα χρόνο η δημοτική αρχή έχει περιθάλψει 371 αδέσποτα, έχει προχωρήσει σε  224 στειρώσεις και 138 υιοθεσίες. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί προς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο η κατασκευή του καταφυγίου για να ακολουθήσει η κρίσιμη απόφαση της χωροθέτησης του.


Σχετικά άρθρα

Back to top button