ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Στα ανοιχτά του Λουτρού η φρεγάτα «Ν. Φωκάς» – Συγκινητική αντίδραση από τους ντόπιουςΣυγκίνηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η παρουσία της Φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς στο Λουτρό Σφακίων, η οποία πλέει τα τελευταία 24ωρα ανοικτά της Κρήτης.

Κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το ελληνικό σκάφος από την ακτή είτε και πλησιέστερα ως επιβάτες των μικρών πλοιαρίων που έπλεαν προς την Αγία Ρουμέλη χτες το πρωί.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η Ελληνική φρεγάτα, που βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα στη θερμή ζώνη όπου εκδηλώνεται η τουρκική προκλητικότητα, πλέει τα τελευταία 24ωρα ανοικτά της Κρήτης στο πλαίσιο αεροναυτικής άσκησης η οποία εξελίσσεται νότια της Γαύδου.

Επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες καταστημάτων από το Λουτρό ανέλαβαν την πρωτοβουλία, επιφυλάσσοντας κρητικό κέρασμα για τα μέλη του πληρώματος της Ελληνικής Φρεγάτας θέλοντας  με τον δικό τους τρόπο να στηρίξουν το έργο του πολεμικού ναυτικού.

swell adv 2021

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ συγκέντρωσαν νερά, αναψυκτικά και τρόφιμα και παραδοσιακά προϊόντα. Αφού τα φόρτωσαν σε ταχύπλοο, τα παρέδωσαν στο πλήρωμα της φρεγάτας η οποία το πρωί του Σαββάτου και σε μια σύντομη ανάπαυλα από την αποστολής, παρέμενε αγκυροβολημένη ανοιχτά του Λουτρού.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Οι κάτοικοι του Λουτρού ακολούθησαν τη συγκινητική προσφορά των κατοίκων και του συλλόγου εστίασης της Ιεράπετρας οι οποίοι κατά τη γιορτή του 15 Αυγούστου προετοίμασαν ένα ολόκληρο γεύμα για το πλήρωμα της φρεγάτας «Σπέτσαι», όταν πληροφορήθηκαν ότι υπήρξε επικοινωνία του πληρώματος με οβελιστήριο προκειμένου να παραγγείλουν σουβλάκια.

Επιστρατεύοντας ένα καΐκι οι κάτοικοι της Ιεράπετρας ολοκλήρωσαν τη συγκινητική προσφορά τους, ως ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσπάθειας και της δύσκολης αποστολής των ανδρών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο.


Σχετικά άρθρα

Back to top button