Κρήτη

Χανιά | Σπείρα καλλιεργούσε κάνναβη και έκαιγε αυτοκίνητα

Σε βάρος των έξι συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εμπρησμό κατά περίπτωση

Τουλάχιστον έναν χρόνο επιδιδόταν στην συστηματική καλλιέργεια και την διακίνηση κάνναβης μια εγκληματική ομάδα η οποία δρούσε στα Χανιά και μάλιστα, όταν εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών, διαπιστώθηκε ότι ένα από τα μέλη της είχε διαπράξει και εμπρησμούς σε οχήματα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στο πλαίσιο επιχείρησης που οργανώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης, της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τ.Α.Ε. σε περιοχή του Δήμου Χανίων, εντοπίστηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο έδαφος του οποίου ήταν θαμμένες γλάστρες με 70 δενδρύλλια κάνναβης! Στο σημείο συνελήφθησαν τρεις Έλληνες την ώρα που φρόντιζαν τα χασισόδεντρα, ενώ ταυτοποιήθηκε άλλος ένας που αναζητείται.

Xania xasisofyteia opla2


Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν συνολικά 2
89,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα πιστόλι που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα κυνηγητικό όπλο, 41 φυσίγγια, σύνεργα για την αναγόμωση φυσιγγίων, μια διόπτρα και 13 κινητά τα οποία κατασχέθηκαν, όπως και 1.600 ευρώ, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ. φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ένας από τους καλλιεργητές, μαζί με άλλους δυο συνεργούς του οι οποίοι συνελήφθησαν είχαν προκαλέσει εμπρησμό σε δύο φορτηγά ιδιοκτησίας Ελλήνων σε περιοχή του Δήμου Χανίων. Σε βάρος των έξι συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εμπρησμό κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.


Πηγή
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχετικά άρθρα

Back to top button