ΚΡΗΤΗ

Χανιά | «Πόρτα-πόρτα» ο Δήμος συγκεντρώνει απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμούΣε μια πρωτοποριακή δράση έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε (ΟΤΑ)], συγκεντρώνοντας απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ).

Πρόκειται για μία σημαντική υπηρεσία, η οποία πραγματοποιείται με το σύστημα συλλογής αποβλήτων «πόρτα-πόρτα» σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Χανίων, ακόμα και σε δυσπρόσιτες περιοχές μακριά από τον αστικό ιστό, που δεν υποστηρίζονταν ποτέ ξανά μέχρι πρόσφατα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η δράση έχει πραγματοποιηθεί ήδη τρεις φορές σε λιγότερο από έναν χρόνο, μετά από αυξημένη πίεση από τους πολίτες. Είναι ολοήμερη -από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και αργά το μεσημέρι- και σε αυτή μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν δηλώσει εκ των προτέρων συμμετοχή στο πρόγραμμα, από όλη τη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Χανίων, ακόμα και την πιο ορεινή και απομακρυσμένη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην πρώτη αποκομιδή συγκεντρώθηκαν περίπου 1.5 τόνοι ηλεκτρικά απόβλητα, τη δεύτερη φορά έφτασαν τους 3 τόνους, ενώ με την τελευταία τα απορρίμματα ξεπέρασαν τους 4 τόνους.

swell adv 2021

Με την ένθερμη ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών, η δράση αναμένεται να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, καθώς, απ’ ότι φαίνεται οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι πολίτες πλέον ενδιαφέρονται ουσιαστικά να ανακυκλώσουν τις άχρηστες συσκευές τους και όχι να τις πετάξουν στα σκουπίδια.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Αναλυτικά, η δράση και τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν επίσημα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 20-28 Νοεμβρίου 2021.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button