Τρίτη, 18 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΧανιά | Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το γηροκομείο

Χανιά | Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το γηροκομείο

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά, με τις καταγγελίες συγγενών θανόντων και πρώην εργαζομένων να πληθαίνουν, ενώ οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται πλέον και στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσαν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν εκεί.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο δικηγόρος του γηροκομείου, Νίκος Ρουσσόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, αλλά και η κ. Αργυρώ, συγγενής πρώην τροφίμου του γηροκομείου στα Χανιά.

«Οι άνθρωποι πεινούσαν»

mechanical adv 2021

«Εγώ ήμουν πρώτη ξαδέρφη με τη συγχωρεμένη. Τώρα τα ανακάλυψαν αυτά; Αν έχουν λίγο προσωπικό, αυτά συμβαίνουν. Είχα την ξαδέρφη μου στο γηροκομείο αυτό. Όταν πας εκεί τον άνθρωπό σου, όλα είναι μέλι γάλα. Αλλά μετά, είδα άλλους δεμένους, άλλους να τους αφήνουν να κάθονται με τις ακαθαρσίες τους. Οι άνθρωποι πεινούσαν. Οι μερίδες ήταν για να χορτάσει ένα μωρό. Ο κόσμος ζητούσε φαγητό», περιέγραψε η κ. Αργυρώ.

apostolakis adv 2

«Όλα αυτά θα απαντηθούν. Ήδη έχουν δοθεί απαντήσεις. Έχουμε καλέσει και 53 μάρτυρες. Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες του γηροκομείου που έχει δοθεί στην αστυνομία. Τώρα να καθίσουμε να ασχοληθούμε με καταγγελίες που δεν στέκουν, δε θα το κάνουμε. Το μεσημέρι θα δείτε πράγματα, θα εμφανιστούν μηνύσεις απέναντι στους σήμερα καταγγέλλοντες εργαζόμενους που έχουν γίνει σε προγενέστερο χρόνο, για σοβαρά αδικήματα, και εξώδικα που έχουν αποσταλεί», απάντησε ο δικηγόρος του γηροκομείου, κ. Ρουσσόπουλος.

«Για την κ. Παπαδάκη που έχασε τον πατέρα της, το θέμα της έχει πάρει της το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο πατέρας της είχε νοσηλευτεί για τρεις ημέρες στο γηροκομείο, και μετά από δύο μήνες που βγήκε απεβίωσε», συνέχισε ο ίδιος.

«Κακώς βγήκε η κ. Μπακογιάννη και εξέφρασε άποψη σε μια υπό εξέλιξη έρευνα και ενώ δεν υπάρχει καμία κατηγορία. Είναι απαράδεκτο πολιτικός να επεμβαίνει σε έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, και μάλιστα στο στάδιο της προανακριτικής», τόνισε ο κ. Ρουσσόπουλος.

«Σε μια έρευνα υπό εξέλιξη, μετά από παραγγελία του Αρείου Πάγου, δεν μπορώ να πω πολλά. Εγώ με τις περιφέρειες που είχαν την ευθύνη της αδειοδότησης αυτής της μονάδας και του ελέγχου λειτουργίας της, έχω συζητήσει διεξοδικά. Και με παλαιότερα στελέχη της μονάδας. Βεβαίως γίνονταν έλεγχοι, όπως γίνονται σε όλες τις μονάδες. Ο νόμος λέει κάθε εξάμηνο να γίνονται οι έλεγχοι. Το τελευταίο διάστημα λόγω του κορωνοϊού υπήρχε συχνή παρουσία, και από τον ΕΟΔΥ και άλλες υπηρεσίες», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Καλογερής.

«Μου φαίνεται περίεργο ένα τέτοιο κολαστήριο, όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα, να υπάρχει τόσα χρόνια και να μην υπάρχει καμία ούτε ανώνυμη ούτε επώνυμη καταγγελία. Έχουν φύγει άνθρωποι, τρόφιμοι του γηροκομείου, το 15μηνο αυτό, νομίζω 64. Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος, αλλά είναι σε συνάρτηση με τα άτομα που μπαίνουν σε αυτές τις μονάδες», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο εισαγγελέας ερευνά την υπόθεση λόγω μιας καταγγελίας, όπου αναφερόταν ότι μία ηλικιωμένη πέθανε από πτώση, για αυτό έγινε η εκταφή, και δεν έχει βρεθεί τίποτα. Δεν γνωρίζω για τα 64 άτομα που πέθαναν στο τελευταίο 15μηνο. Οι περισσότεροι που φιλοξενούνται στην ομάδα είναι άνθρωποι άνω των 85 με υποκείμενα νοσήματα», εξήγησε ο κ. Ρουσσόπουλος.

zygos gif 2020b
wind one adv
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble