ΚΡΗΤΗ

Χανιά | Πέθαναν από την ζέστη δύο κρι-κρι στα ΘοδωρούΔύο κρητικοί αίγαγροι βρέθηκαν νεκροί στη νησίδα Θοδωρού, έχοντας χάσει τη ζωή τους από την εντονότατη ζέστη την περίοδο του καύσωνα την περασμένη εβδομάδα. Εντοπίστηκαν από δασοφύλακα, με το ένα από τα κουφάρια να έχει πέσει στη θάλασσα.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον τμηματάρχη Προστασίας και Διαχείρισης Δασών Χανίων, κ. Γιάννη Φωτάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, εμφανίστηκε όμως καθησυχαστικός για τον πληθυσμό των κρι-κρι στη νησίδα:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, στο νησί ζουν πάνω από 100 κρι-κρι σήμερα και τα ζώα που πέθαναν ήταν μεγάλης ηλικίας. Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει στη φύση, δεν υπάρχει κάτι το παράξενο εδώ. Τα ζώα είναι σε άγρια κατάσταση και στόχος είναι να παραμείνουν τέτοια, να διατηρήσουν το άγριο DNA τους».

Το δασαρχείο δεν θα προβεί σε κάποια παρέμβαση, καθώς δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο:

swell adv 2021

«Δεν επεμβαίνουμε. Ακόμα και όταν υπήρχαν τσιμπούρια που είχαν προκαλέσει θανάτους νεαρών ζώων, δεν γινόταν να κάνουμε τίποτα. Αλίμονο αν ερχόμασταν να ψεκάζουμε με εντομοκτόνα την περιοχή, γιατί η άγρια ζωή πρέπει να παραμείνει άγρια», ανέφερε ο κ. Φωτάκης.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button