Macrame-Voulisma
Karnagians Toyland - Jumbo Ποτηράκι

BOX Cafe
ΚΡΗΤΗ

Χανιά | Μέτρα στήριξης ζητούν οι επιχειρηματίες της εστίασης

GMG

SKALA

LE DELICE Γραφανάκη Καίτη Kosa

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εστίαση στα Χανιά δέχθηκε ένα τεράστιο πλήγμα. Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, η κυβέρνηση προχώρησε σε μίνι λοκνταουν», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι επιχειρήματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση.

Και συνεχίζουν ως εξής:

DROP Cafe Palermo TECH HUB

“Μετά από μια καταστροφική χρόνια για τον κλάδο, μας στέρησε την μοναδική ευκαιρία κάπως να ορθοποδήσουμε. Επέλεξε ένα αποτυχημένο δοκιμασμένα μέτρο αυτό του περιορισμού του ωραρίου και της απαγόρευσης της μουσική. Κλείνοντας επί της ουσίας το κομμάτι της διασκέδασης/ψυχαγωγίας. Ωραίος ο φάρος των Χανίων, εκπληκτική η χανιώτικη κουζίνα και τα εστιατόρια της πόλης αλλά -δεν είναι μόνο αυτό εστίαση- . Υπάρχει και η εστίαση που ξενυχτάει, για να ψυχαγωγήσει τον ντόπιο και τον τουρίστα. Η εστίαση που δέχεται μηνύσεις και αυτόφωρα. Η εστίαση που δεν δουλεύει διανομή για να ρεφαρει. Η εστίαση που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από όλους τους κλάδους. Το κομμάτι που φέτος πασχίζει μέχρι τελευταία στιγμή να βρει προσωπικό γιατί εγκαταλείπουν τον κλάδο όλο και πιο πολλοί οσο περνάει ο καιρός ( Μην συζητήσουμε καν για την καταστροφή που βιώνουν οι μουσικοί και οι dj !). Συνάδελφοι θα αναγκαστούν να απολύσουν εργαζόμενους ή κλείσουν τα μαγαζια τους το χειμώνα,  κάτω από το βάρος των χρεών.

Η κυβέρνηση έχει δείξει ξεκάθαρα ότι την εστίαση και τους μικρούς επαγγελματίες δεν τους υπολογίζει καθόλου. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του προέδρου ξενοδόχων Χανίων όπου στηρίζει ότι δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα ο περιορισμός στο ωράριο ! Σαν να μας λέει «…αφού δεν έχουν ψωμί ας φάνε παντεσπάνι» . Ζητάμε επίσης σ΄τηριξη και πίεση προς ταπάνω και απο Δήμο και Περιφέρεια. Καταστρέφεται τμήμα της κοινωνίας της πόλης αυτη την περίοδο. Δεν άντεχει άλλο ο κλάδος. Αφήστε μας να δουλέψουμε. Το χειμώνα θα πρέπει να πληρώσουμε τις επιστρεπτεες, φόρους κλπ κλπ.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Αντί λοιπόν να συζητάμε για στήριξη και «ελάφρυνση» , δεχόμαστε το παράλογο μέτρο του περιορισμού λειτουργίας και μουσικής. Δεν βλέπει η κυβέρνηση τον συνωστισμό που προκαλείται κάθε βράδυ όταν φεύγει μαζικά ο κόσμος; Δεν βλέπει ότι ξαναγέμισε τις πλατείες και τα «κορονοπαρτι». Δεν βλέπουν τις μαζικές μετακινήσεις στο διπλανό νομό ; Αντί να στηρίξει επιτέλους το σύστημα υγείας και ιδιαίτερα στα νησιά εν όψει τουριστικής περιόδου, ώστε να υπάρχει πραγματική ασφάλεια! Με ελέγχους σωστούς σε λιμάνια και αεροδρόμια. Με σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση για τον εμβολιασμό και όχι με εκβιασμούς και απειλές σε όσους έχουν τις αμφιβολίες τους για το εμβόλιο.

Έστω και τελευταία στιγμή , να παρθεί πίσω το καταστροφικό μέτρο του περιορισμού στο ωράριο και στη μουσική. Φανταστείτε απλά μια πόλη -χωρίς μαγαζί ανοιχτό να κάτσει κάποιος μετά τις 10!. Δημιουργείται μια πόλη φάντασμα και καταστρέφονται μαγαζιά!

Zuper Service

Ζητάμε άμεση στήριξη σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό στο Νοσοκομείο Χανίων, να επανέλθουν οικονομικές ελαφρύνσεις στον κλάδο που πλήτεται και να επανέλθει το κανονικό ωράριο λειτουργίας και μουσικής. Μην πληρώσει πάλι η εστίαση το μάρμαρο”.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button