ΚΡΗΤΗ

Χανιά | Με το σύστημα «Engage» εντοπίζουν τις φωτιές

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά προχώρησε σε μια παρουσίαση του πολύτιμου συστήματος Engage.Μια μικρή παρουσίαση του συστήματος Engage, το οποίο από το προηγούμενο έτος ακόμα έχει τεθεί σε λειτουργία στην Π.Υ. Χανίων, έκαναν στελέχη της υπηρεσίας.

Ειδικά αυτό το διάστημα, η αξία του συστήματος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα επιτήρησης και διαχείρισης της κατάστασης σε όλο τον νομό Χανίων σε real time, γίνεται ακόμα πιο κατανοητή.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το σύστημα δείχνει στην οθόνη του, όλα τα πυροσβεστικά οχήματα, τα πεζοπόρα τμήματα, τυχόν κλιμάκια, όπως επίσης όλες τις φωτιές που έχουν εκδηλωθεί. Ανά πάσα στιγμή ο διοικητής μπορεί να δει πού βρίσκονται οι δυνάμεις της περιοχής που έχει υπ’ ευθύνη του, αν τα οχήματα μετακινούνται, πού κατευθύνονται, όπως επίσης και μια περιγραφή για το κάθε συμβάν.

Έτσι, μπορεί να κατευθύνει τις δυνάμεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακολουθώντας και το επιχειρησιακό σχέδιο.

swell adv 2021

Επίσης, το σύστημα περιλαμβάνει και drone, το οποίο μπορεί να στέλνει ζωντανή εικόνα από τις περιοχές όπου πετάει, και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο έχει εντοπιστεί τουλάχιστον μια περίπτωση όπου κάποιος έκαιγε χόρτα στην ύπαιθρο ενώ απαγορευόταν, με αποτέλεσμα να ασκηθούν διώξεις.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Στόχος είναι να υπάρξει διασύνδεση και με όλα τα άλλα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, πράγμα που θα δίνει μια συνολική εικόνα και θα διαχειρίζεται όλες τις δυνάμεις που υπάρχουν, διευκολύνοντας τον σχεδιασμό. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει υλοποιηθεί.

Πόσο κόστισε το σύστημα Engage

Το σύστημα κόστισε 5 εκατομμύρια ευρώ και είναι διαβαθμισμένο, δηλαδή ο κάθε σταθμός βλέπει μόνο όσα είναι στον τομέα της δικής του ευθύνης, ενώ στα κεντρικά, στην Αθήνα, τα βλέπουν… όλα. Σύμφωνα με τους ίδιους τους πυροσβέστες, χάρη στο Engage, οι χρόνοι αντίδρασης μειώθηκαν και η διαχείριση των συμβάντων έγινε αισθητά ευκολότερη.


Σχετικά άρθρα

Back to top button