Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΧανιά | Καταγγελία για ξενοδοχείο που αρνείται το δικαίωμα επαναπρόσληψης ξενοδοχοϋπαλλήλου

Χανιά | Καταγγελία για ξενοδοχείο που αρνείται το δικαίωμα επαναπρόσληψης ξενοδοχοϋπαλλήλου

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Kαταγγελία από την «Ταξική Ενότητα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων» για γνωστό μεγάλο ξενοδοχείο εποχικής λειτουργίας στον νομό Χανίων, που «δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα επαναπρόσληψης συναδέλφου» όπως υποστηρίζουν, κάνοντας λόγο για την «μεγάλη εργοδοσία που ξεσαλώνει».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

mechanical adv 2021

«Μέσα σε περίοδο νέας βαθιάς οικονομικής κρίσης, με την απειλή της πανδημίας πάνω από τα κεφάλια μας, η μεγάλη εργοδοσία δείχνει ξανά τις διαθέσεις της. Συγκεκριμένα, μας έρχεται καταγγελία για γνωστό μεγάλο ξενοδοχείο εποχικής λειτουργίας στον νομό Χανίων, που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα επαναπρόσληψης συναδέλφου, κι ας έχει στείλει επίσημα την αίτηση επαναπρόσληψης μέσω του Σωματείου μας.

apostolakis adv 2

Η συνάδελφος είχε δουλέψει το 2019 στο ξενοδοχείο αυτό, ενώ το 2020 βρισκόταν σε αναστολή. Το μεγάλο ξενοδοχειακό κεφάλαιο, με τις πλάτες και την στήριξη της κυβέρνησης, ξεσαλώνει στον κλάδο, με ευθεία επίθεση στα κατοχυρωμένα έπειτα από μεγάλους αγώνες δικαιώματα μας, όπως αυτό της επαναπρόσληψης (άρθρο 8 ν. 1346/1983).

Απευθυνόμαστε στην διοίκηση του Σωματείου μας και την καλούμε να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι προσπάθειες της εργοδοσίας να πέσουν στο κενό. Να ενημερώσει τους συναδέλφους για την πορεία της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να οργανωθεί ο αγώνας και η διεκδίκηση με την ενεργή συμμέτοχη των ξενοδοχοϋπάλληλων του Νομού μας.

Σήμερα το δικαίωμα στην επαναπρόσληψη… αύριο έρχονται να μας πάρουν και το 8ωρο.

Η μεγάλη εργοδοσία και οι κυβερνήσεις της ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα. Για την επιτυχία των «μεταρρυθμίσεων» αυτών θέλουν έναν λαό που να μην μιλάει, να μην αντιστέκεται. Για τον λόγο αυτό εντείνονται μέρα με την μέρα η καταστολή, η τρομοκρατία στους εργασιακούς χώρους, ο αστυνομικός αυταρχισμός. Τα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη δεν είναι κάτι το μεμονωμένο. Είναι ένας κρίκος στην ένταση της καταστολής που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία.

Το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας καλεί όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους του Νομού Χανίων να δυναμώσουν τον αγώνα και την συλλογική διεκδίκηση ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι για ακόμα μια φορά τις συνέπειες της κρίσης, να διασφαλίσουμε το αγαθό της υγείας μας.  Πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης, παίρνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες με συσκέψεις σε κάθε ξενοδοχείο. Ετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση στα σχέδια του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του για το νομοσχέδιο – σκούπα στα εργασιακά. Διεκδικούμε την υπογραφή τοπικής ΚΣΣΕ χωρίς μειώσεις σε μισθούς και δικαιώματα.

Το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας καλεί τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους σε ανοιχτή σύσκεψη μέσω της πλατφόρμας Ζουμ (Zoom), Τρίτη 16 Μαρτίου στις 19:00 μμ. Για να συμμετέχετε στην σύσκεψη, παρακαλούμε όπως έρθετε σε επαφή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) της Ταξικής Ενότητας, ώστε να σας αποσταλεί ο σύνδεσμος και ο κωδικός της σύσκεψης.

E-mail: ep.tourismou.chania@gmail.com, τηλέφωνο: 6947/448122

Όλοι και όλες στον αγώνα:

Για να παραμείνουμε υγιείς

Για να μην πεινάσει κανείς

Για να γυρίσουμε ΟΛΟΙ στη δουλειά

Για να έχουμε μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας».

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble