Europlan
KarnagiansToyland - JumboCosmos Fashion

BOX Cafe
ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Ο πρώτος Δήμος που εγκατέστησε καινοτόμα συστήματα εξυπηρέτησης ατόμων με προβλήματα ακοής

GMG

DROP CafePalermoTECH HUB

Παρουσιάστηκαν την Παρασκευή 18/2/2022, στο Δημαρχείο Χανίων δύο καινοτόμα συστήματα για την εξυπηρέτηση των ατόμων με προβλήματα ακοής.

Πρόκειται για το ηχητικόσύστημα βρόγχου, Τelecoil, που μπορεί να εγκατασταθεί σε μεγάλες αίθουσες, απομονώνοντας τους ήχους του περιβάλλοντος,καθώς και το πρόγραμμα Iris, που εξυπηρετεί στην απομακρυσμένη σύνδεση και επικοινωνίακωφών και βαρήκοων, μέσω εικόνας & ήχου, σε πραγματικό χρόνο.

Στο υποκατάστημα του κεντρικούΚ.Ε.Π. του Δήμου, επί της οδού Κυδωνίας, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης,ηΑντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, καθώς και εκπρόσωποι των ατόμων με δυσκολίες ακοής.

«Σε μία προσπάθεια να μπορέσουν όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες του Δήμου να διεκπεραιώσουν τις σημαντικές υποθέσεις, που έχουν, για συναλλαγή με το δημόσιο εγκαινιάζουμε σήμερα, για πρώτη φορά στην Κρήτη, δύο καινοτόμα συστήματα,που διευκολύνουν τους πολίτες με προβλήματα ακοής», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, παρατηρώντας ότι δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες, μέσω ζωντανής διερμηνείας, να έρθουν σε επαφή και να συνομιλήσουν με ανθρώπους, που θα τους βοηθήσουν, εξηγώντας τους τις διαδικασίες.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

«Το δεύτερο σύστημα έχει να κάνει με έναν ειδικό μηχανισμό, που διευκολύνει την επικοινωνία με τα ακουστικά βαρηκοΐας. Οι δύο αυτές συσκευές  έχουν τοποθετηθεί σε τρία σημεία στο Δήμο Χανίων, στο κεντρικό Κ.Ε.Π. του Δήμου, στην Κοινωνική Υπηρεσία, καθώς και στο Κ.Ε.Π. στη Σούδα», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, τονίζοντας ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται για να έχουν πράγματι ίση μεταχείριση οι πολίτες από τονΔήμο. «Θα συνεχίσουμεμε καινοτόμες εφαρμογές, ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, να επιτύχουμε επί της ουσίαςμία συμπερίληψη όλο των ανθρώπων στην καθημερινή τους δραστηριότητα, την κοινωνική και την επαγγελματική», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σημανδηράκης, ευχαριστώντας θερμά την αρμόδια αντιδήμαρχο, Ελένη Ζερβουδάκη, τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και τους συνεργάτες των Κ.Ε.Π. του Δήμου, όπου θα φιλοξενηθούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ιδιαίτερα δε ο Δήμαρχος Χανίωνευχαρίστησε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κωφών και Βαρήκοων με μητρική γλώσσα την ελληνική «ΑΚΟΥ.ΜΠΩ», καθώς και τον Σύλλογο ΚωφώνΝ. Χανίων “Σαμαριά”«για την πολύ καλή συνεργασία, την επικοινωνία και την αναζήτηση κοινών λύσεων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Zuper Service

Στη λειτουργία των εν λόγω Υπηρεσιών αναφέρθηκε στις δηλώσεις της η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ελένη Ζερβουδάκη, τονίζοντας ότι, μέσω του προγράμματος Iris,σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, επιτυγχάνεται ζωντανή σύνδεση σε πραγματικό χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο.

«Έτσι όλοι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι πάσχουν από προβλήματα ακοής και χρησιμοποιούνδιερμηνεία ή χειλεανάγνωση, έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν, μέσω αυτού του συστήματος. Με το δεύτερο σύστημα,το Telecoil,διευκολύνεται η επικοινωνία μεταξύ του υπαλλήλου και του ωφελούμενου, απομονώνοντας τους ήχους, ώστε να γίνεται η εξυπηρέτηση απρόσκοπτα», παρατήρησε η κα. Ζερβουδάκη, ευχαριστώντας από την πλευρά της μεταξύ άλλων τον Δήμαρχο Χανίων, τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τα μέλη του Συλλόγου Κωφών και Βαρηκόων «ΑΚΟΥ.ΜΠΩ» και τα μέλη του Συλλόγου Κωφών «Σαμαριά».

«Βρίσκομαι εδώ, έχοντας αυτή τη μεγάλη χαρά, να βλέπω τη δημοτική αρχή του τόπου μου να ανταποκρίνεται στα δίκαια αιτήματα των κωφών και βαρηκόων οποιασδήποτε κατηγορίας είτε γνωρίζουνε νοηματική είτε όχι», δήλωσε από την πλευρά του το μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Κωφών και Βαρήκοων, «ΑΚΟΥ.ΜΠΩ», Σωκράτης Αντωνίου. Ο κ. Αντωνίου, όπως τόνισε, με την αρωγή της δημοτικής αρχής, οι μαθητές των Χανίων εφοδιάστηκαν έγκαιρα τη μάσκα, που δίνει προσβασιμότητα σε χειλεανάγνωση για παιδιά και εκπαιδευτικούς. «Επεκταθήκαμε στα συστήματα, που παρουσιάζουμε σήμερα, πρωτοπορώντας καθώς μετά την Αθήνα είμαστε οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα, που τα έχουμε», πρόσθεσε ο κ. Αντωνίου.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε από την πλευρά της και η Γραμματέας του Συλλόγου Κωφών Ν. Χανίων “Σαμαριά”, Κωνσταντίνα Λεβάκη.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button