ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Ήθελε κοντά της στο γηροκομείο τον φίλο της! (video)

Την ανιδιοτελή αγάπη της για το αγαπημένο της τετράποδο, τον Όσκαρ, απέδειξε με τον πιο αγνό τρόπο μία γυναίκα 97 ετών στα Χανιά, η οποία δεν ήθελε να πάει στο γηροκομείο χωρίς το σκύλο της.

Τα τελευταία 22 χρόνια ο Όσκαρ είναι πιστός φίλος της 97χρονης, αφού τον Όσκαρ τον είχε βρει στην περιοχή του Ναυστάθμου ο σύζυγος της γυναίκας όταν ήταν κουτάβι και τον είχε πάει στο σπίτι.

Η 97χρονη, η οποία μένει στη περιοχή του Κουμπέ στα Χανιά, έπρεπε να μεταφερθεί στο γηροκομείο γιατί δεν έχει κανέναν συγγενή να τη φροντίσει και η κατάσταση της υγείας της απαιτεί φροντίδα.

Όμως η ηλικιωμένη, δεν ήθελε να πάει, γιατί δεν μπορούσε να εγκαταλείψει τον Όσκαρ, τον 22χρονο πιστό της φίλο που δεν τον δεχόταν στο γηροκομείο.Βέβαια, η ηλικιωμένη ήταν ούτως ή άλλως στενοχωρημένη, γιατί τον τελευταίο χρόνο ο Όσκαρ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και ήταν συνεχώς δεμένος στην αυλή, αφού δεν μπορούσε να τον φροντίσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων», η λύση βρέθηκε μέσω της κ. Ελισσάβετ Ηλιάκη, της Προέδρου του συλλόγου «ΚΥΝ-ΩΝΙΑ», αφού ένα φιλικό της ζευγάρι, συγκινήθηκε από την περίπτωση του Όσκαρ και αποφάσισε να τον υιοθετήσει, ώστε να περάσει ήρεμα και με αγάπη τον χρόνο που του απομένει.

Όταν η κ. Ηλιάκη πήγε να τον παραλάβει, ο Όσκαρ έκανε… τσαχπινιές, γρυλίζοντας και δείχνοντας τα δύο δόντια που του έχουν απομείνει.

Μάλιστα, η ηλικιωμένη της έδινε ευχές που ο Όσκαρ δε θα παραμείνει στο δρόμο και θα έχει την κατάλληλη φροντίδα.

Ο Όσκαρ μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο και το ίδιο απόγευμα έκανε την πρώτη του βόλτα, στην οποία ανταποκρίθηκε πολύ καλά, συνεχίζοντας όμως να παραμένει επιφυλακτικός, παρόλο που είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση με δεδομένη την προχωρημένη ηλικία του.

Η 97χρονη, χωρίς να το γνωρίζει, έδωσε πραγματικά μαθήματα φιλοζωίας, αγάπης και ανιδιοτέλειας, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται όλοι αυτοί που εγκαταλείπουν τα ζώα τους με αξιοθαύμαστη ευκολία και πλήθος δικαιολογιών.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close