ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε σχολεία που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό για τα τροχαία

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό για τα τροχαία ατυχήματα, παραδόθηκαν σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Οι υπολογιστές παραδόθηκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου, στο Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Γυμνάσιο Κανδάνου, το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και στα Επαγγελματικά Λύκεια Ακρωτηρίου, Βρυσών και Πλατανιά.

caffeine adv2020b

Την ανάγκη τα παιδιά από μικρή ηλικία να αποκτήσουν κουλτούρα καλής κυκλοφοριακής αγωγής τόνισε κατά την εκδήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «από μικρή ηλικία τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν κουλτούρα καλής οδηγικής συμπεριφοράς. Με αυτή την συμβολική κίνηση την οποία είχε υποσχεθεί ο περιφερειάρχης δόθηκαν κάποιοι υπολογιστές στα σχολεία που έδειξαν ενδιαφέρον. Είναι μια προσπάθεια να ενθαρρύνουμε και άλλα σχολεία και άλλους εκπαιδευτικούς ώστε να συμμετέχουν πιο πολλά παιδιά σε τέτοιες διαδικασίες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Σταύρος Πολέντας ανέφερε πως «με τέτοιες ενέργειες προωθείται με τον καλύτερο τρόπο η καμπάνια για την πρόληψη και την σωστή οδηγική συμπεριφορά. Είναι σημαντικό, τα παιδιά από μικρή ηλικία να μαθαίνουν τους κανόνες της οδικής ασφάλειας».

neratzoulis neo

Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Πολέντας, είναι σε εξέλιξη η υποβολή συμμετοχών για τον 5ο διεθνή μαθητικό-φοιτητικό διαγωνισμό πολυμέσων ηχητικού μηνύματος και αφίσας με τίτλο, «αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button