Κυριακή, 18 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΧανιά | F15 της Σαουδικής Αραβίας προσγειώνονται στην βάση της Σούδας

Χανιά | F15 της Σαουδικής Αραβίας προσγειώνονται στην βάση της Σούδας

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ηδη στη Σούδα έχουν καταφθάσει μεταγωγικά αεροσκάφη από τη Σ. Αραβία μεταφέροντας προσωπικό και υλικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί κατά την παραμονή των F-15 στην Κρήτη.

Στην αεροπορική βάση της Σούδας στα Χανιά θα προσγειωθούν έως το Σάββατο συνολικά 6 μαχητικά τύπου F-15 της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας.

mechanical adv 2021

Η στάθμευση των μαχητικών θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες και στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος τα F-15 θα πραγματοποιήσουν σειρά ασκήσεων με την Πολεμική Αεροπορία αλλά και τις υπόλοιπες ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, στο σύνολο του ελληνικού εναέριου χώρου.

apostolakis adv 2

Ηδη στη Σούδα έχουν καταφθάσει μεταγωγικά αεροσκάφη από τη Σ. Αραβία μεταφέροντας προσωπικό και υλικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί κατά την παραμονή των F-15 στην Κρήτη. Η αποστολή F-15 στη Σούδα είχε συμφωνηθεί προ μηνών και η καθυστέρηση ανάπτυξής τους οφείλεται κατά κύριο λόγο στις δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία.

Πρόκειται για τη δεύτερη στάθμευση μαχητικών από αραβική χώρα σε λιγότερο από επτά μήνες. Τον περασμένο Αύγουστο – Σεπτέμβριο είχαν σταθμεύσει στη Σούδα τέσσερα F-16 της αεροπορίας των ΗΑΕ.

Ελλάδα και Σ. Αραβία συζητούν για περαιτέρω σύσφιγξη των αμυντικών σχέσεών τους, με πλέον βασική παράμετρο την αποστολή μιας πυροβολαρχίας «Πάτριοτ» στην αραβική χώρα τους επόμενους μήνες.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble