Χανιά: Το Πολυτεχνείο Κρήτης παραχωρεί έκταση για νέο αθλητικό κέντρο
Έκταση για τη δημιουργία ενός νέου ολοκληρωμένου αθλητικού κέντρου στα Χανιά, παραχωρεί το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σύμφωνα με την απόφαση της συγκλήτου του εκπαιδευτικού ιδρύματος, προτείνει την κατασκευή ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου αθλητικού κέντρου, σε έκταση 65 στρεμμάτων στην περιοχή του Ακρωτηρίου την οποία προτίθεται να παραχωρήσει το Πολυτεχνείο.
Επίσης το Πολυτεχνείο Κρήτης, σύμφωνα με την απόφαση, προτίθεται να στείλει την προτεινόμενη χωροθέτηση του αθλητικού κέντρου, προκειμένου η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σε συνεργασία με το ίδρυμα, να προχωρήσει στην εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του σταδίου στίβου και των λοιπών εγκαταστάσεων.
Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην απόφαση της συγκλήτου, με την ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης του κολυμβητηρίου, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή του και τη σύσταση του φορέα διαχείρισης, μπορεί να ξεκινήσει ο προγραμματισμός των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων με συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων.
Αναλυτικά η απόφαση:
«Το Πολυτεχνείο Κρήτης, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ήδη από το 2001, προχώρησε με απόφαση Συγκλήτου στην παραχώρηση χρήσης γης στον τότε Δήμο Ακρωτηρίου για την ανέγερση κλειστού κολυμβητηρίου. Το κολυμβητήριο κατασκευάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), αλλά έκτοτε δεν λειτούργησε ποτέ.
Η υφιστάμενη Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στη ΓΓΑ, το ΕΑΚ Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης, η οποία υπεγράφη στις 30.08.2021, έχει τίτλο «Επικαιροποίηση Μελέτης Αποκατάστασης του Κτιρίου και του Περιβάλλοντος Χώρου του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου Χανίων». Η συγκεκριμένη Σύμβαση βρίσκεται σε φάση εκτέλεσης και έχει ως αντικείμενο την αποκατάσταση του Κολυμβητηρίου, καθώς και θέματα διευθέτησης του περιβάλλοντα χώρου.
Η ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τις Υπηρεσίες της ΓΓΑ και αμοιβαίου σεβασμού ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, αναγκαία συνθήκη για την ομαλή και αμοιβαία επωφελή έκβαση των συμφωνιών τους.
Το Πολυτεχνείο Κρήτης, με βάση σχετικές αποφάσεις της Συγκλήτου, είχε την έμπνευση και πρώτο πρότεινε την κατασκευή ενός σύγχρονου ολοκληρωμένου αθλητικού κέντρου. Δηλώνουμε και πάλι την ομόφωνη βούλησή μας για την παραχώρηση χρήσης γης συνολικά 65 στρεμμάτων για τη δημιουργία του αθλητικού κέντρου και τη διαθεσιμότητά μας να συζητήσουμε όλα τα θέματα που άπτονται τεχνικών, θεσμικών και πολεοδομικών ζητημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, το Πολυτεχνείο Κρήτης προτίθεται να στείλει την προτεινόμενη χωροθέτηση του αθλητικού κέντρου προκειμένου η ΓΓΑ, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, να προχωρήσει στην εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του σταδίου στίβου και των λοιπών εγκαταστάσεων.
Παράλληλα με την ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης του κολυμβητηρίου, την εξεύρεση πόρων για την αποκατάστασή του και τη σύσταση του φορέα διαχείρισης, μπορεί να ξεκινήσει ο προγραμματισμός των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων με συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων. Το Πολυτεχνείο Κρήτης, με πνεύμα καλής θέλησης, αλλά και με την ευθύνη προσφοράς στην τοπική κοινωνία, δηλώνει ότι παραμένει σταθερό στο όραμα δημιουργίας ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην περιοχή του Ακρωτηρίου».
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram

