ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη Rosa Nera

Στις 5 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο κτίριο της 5ης Μεραρχίας όπου στεγάζεται η κατάληψη Rosa Nera και κατέλαβαν το κτίριο ενώ μέσα βρίσκονταν 16 άτομα τα οποία και συνελήφθησαν.

Σημειώνεται ένταση στην περιοχή καθώς η αστυνομία έχει αποκλείσει τα δύο στενά δρομάκια που οδηγούν στο κτίριο  ενώ δεκάδες διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα ενώ προκλήθηκαν επεισόδια όταν συγκεντρωμένοι εμπόδισαν αυτοκίνητα των συνεργείων που καθαρίζουν τον χώρο να αποχωρήσουν από το σημείο.

caffeine adv2020b

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου λάμψης τραυματίζοντας την δημοσιογράφο της ΕΡΑ Χανίων Σ.Θ., που βρισκόταν στο σημείο. (Βίντεο από τη ρίψη των δακρυγόνων)

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των συλληφθέντων, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, βρίσκονται και μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνταν στο κτίριο.  Για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

neratzoulis neo

Για το συγκεκριμένο κτίριο, που ιδιοκτησιακά ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχουν εδώ και χρόνια εκπονηθεί σχέδια εκποίησής του και δημιουργίας ξενοδοχείου με πρωτεργάτη τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου και νυν υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη.

Η κατάληψη Rosa Nera λειτουργεί επί 16 χρόνια.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button