ΚΡΗΤΗ

Χανιά | Δημιουργείται νέος ποδηλατόδρομος

Επεκτείνεται στην πόλη των Χανίων το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, με τη χάραξη και δημιουργία νέου ποδηλατοδρόμου στις οδούς Χατζημιχάλη, Γιάνναρη και Σκαλίδη.

Οι εργασίες για τον νέο ποδηλατόδρομο ξεκίνησαν σήμερα και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, που βρέθηκε στο χώρο, αναμένεται να ολοκληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

neratzoulis neo

Το νέο τμήμα του ποδηλατόδρομου ενώνει το τμήμα με την οδό Πειραιώς και την Ακτή Κανάρη, δημιουργώντας νέες κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, «με τη νέα χάραξη “κλείνει” μια ακόμα διαδρομή, η οποία τους επόμενους μήνες θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία της πόλης».

Με αφορμή την δημιουργία του δικτύου ποδηλατοδρόμων ο κ.Σημανδηράκης επεσήμανε ότι βασικός στόχος της προσπάθειας είναι να ενισχυθεί η χρήση μέσων ήπιας μετακίνησης στην πόλη και κυρίως στα κεντρικά σημεία, ενώ έκανε γνωστό ότι ήδη έχουν εντοπισθεί τρία σημεία όπου θα δημιουργηθούν περιφερειακοί χώροι στάθμευσης οχημάτων, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια 5 ηλεκτρικών λεωφορείων 30 θέσεων, τα οποία σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, θα χρησιμοποιηθούν για τη μετακίνηση στο κέντρο πολιτών που θα αφήνουν τα οχήματα τους στους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων, «οι παρεμβάσεις γίνονται μέσα από τον προγραμματισμό που υπάρχει και αφορά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας».
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button